Go to section: Nature and tourism
06 may 2015, 09:58 Nature and tourism views 7589
Prăpăd în sudul Moldovei (Video)
06 may 2015, 09:58 Nature and tourism views 7589

Prăpăd în sudul Moldovei (Video)

Ploile de ieri au făcut prăpăd în ţară. Terenurile agricole din patru raioane ale ţării au fost afectate cel mai mult de ploile şi vântul puternic de ieri.

Cea mai gravă situaţie este în satul Cişmichioi, raionul Vulcăneşti, unde au fost afectate 700 de hectare de teren agricol.

"Conform informaţiilor operative, după ploile cu grindină de ieri au fost afectate terenuri agricole din sudul ţării, iar de pe acoperişurile a 15 case, inclusiv un liceu, au fost luate de vânt porţiuni de ţiglă metalică. De asemenea, în raionul Floreşti, localitatea Alexeevca, 25 hectare de livezi au fost distruse. Iar în satul Frumuşica din acelaşi raion, 135 de hectare de porumb. În localitatea Larga, raionul Briceni au fost afectate mai multe hectare de livezi", a declarat ofiţerul de presă al Serviciul Situaţiilor Excepţionale, Liliana Puşcaşu.

Totodată, ieri, în Chişinău, două automobile au rămas blocate într-o porţiune de drum de pe strada Uzinelor, în urma ploilor abundente. Vehiculele au fost tractate de salvatori pentru a fi scoase din ape.

De asemenea, nu au fost înregistrate localităţi care au rămas fără curent electric.

Source: www.publika.md

Keywords:

Moldova , ploi , agricultura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1942
Populația:
2 locuitori

Frumuşica Nouă este un sat din cadrul comunei Frumuşica, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2 oameni. Cătunul Frumuşica Nouă a fost înființat în anul 1942.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.