|
Photo: facebook.com |
A fost lansat ghidul “Pădurea în contextul dezvoltării durabile”
Ghidul didactic "Pădurea în contextul dezvoltării durabile" a fost lansat ieri în cadrul proiectului internaţional în domeniul silviculturii ENPI FLEG la care participă şi Agenţia de Stat "Moldsilva". Publicaţia este destinată elevilor şi studenţilor de la instituţiile de profil care doresc să cunoască mai multe despre patrimoniul forestier şi noţiunile de bază cu privire la gestionarea eficientă a acestuia, comunică MOLDPRES.
Prezentarea ghidului a avut loc în cadrul activităţii ENPI FLEG "Consolidarea capacităţilor educaţionale şi instituţionale pentru crearea de tineri mesageri şcolari pentru pădurile R. Moldova", desfăşurată cu susţinerea Programului WWF Dunărea-Carpaţi România.
Tudor Botnaru, vicedirector general al Agenţiei "Moldsilva", a apreciat iniţiativa lansării ghidului. "Educaţia contribuie continuu la formarea tinerei generaţii şi este necesar de a investi în acest proces, inclusiv prin intermediul relaţiilor dintre instituţiile de învăţămînt şi cele guvernamentale. Iar educaţia forestieră este o prioritate pentru Agenţie", a menţionat Botnaru.
Potrivit coordonatorului naţional ENPI FLEG, Aurel Lozan, materialul didactic va contribui la ridicarea nivelului de cunoştinţe care va avea un impact pozitiv asupra utilizării raţionale a resurselor forestiere şi va schimba atitudinea tinerilor faţă de viitorul pădurilor.
La rîndul său, Antoanela Costea, reprezentant al Programului WWF Dunărea-Carpaţi România, a caracterizat ghidul ca fiind complementar faţă de programul şcolar. "Obiectivul avut în vedere la realizarea ghidului a fost dezvoltarea tinerilor ca ambasadori ai pădurilor, în orice context profesional pe care îl vor urma", a specificat Costea.
Proiectul ENPI FLEG este o iniţiativă politică a mai multor ţări din lume îndreptată spre asigurarea aplicării legislaţiei şi perfecţionarea guvernării în domeniul forestier. Programul este administrat de către Banca Mondială în cooperare cu Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN) şi Fondul Global al Lumii Sălbatice (WWF). R. Moldova a aderat la proiect în anul 2009.
Source:
- Важное объявление для граждан Молдовы в Израиле, касающееся водительских прав
- Важное сообщение посольства Великобритании в Молдове
- Как отказаться от второго гражданства?
- Правительство организует ярмарку вакансий
- МИД выразил соболезнования в связи с гибелью гражданки Молдовы в результате теракта в Тель-Авиве
- Молдаванка погибла в результате теракта в Тель-Авиве
- О нем веками ничего не знали: ученые нашли в Мексике город, основанный 2000 лет назад
- Школьники строят дома для котов (+Видео)
- Не пейте чай в пакетиках
- Дольмен в переводе с бретонского языка - каменный стол
- Очищение кишечника и омоложение всего организма льняной мукой. Потрясающий результат!
- Самая крупная афера человечества: вода в бутылках
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1643
- Populația:
- 915 locuitori
Mireşti este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mireşti și Chetroşeni. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 80 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 915 oameni. Satul Mirești a fost menționat documentar în anul 1643.
Comments
(0)