Spre compartiment: Natura şi turismul
03 iunie 2015, 11:22 Natura şi turismul views 7841
A fost lansat ghidul “Pădurea în contextul dezvoltării durabile”
Foto: facebook.com
03 iunie 2015, 11:22 Natura şi turismul views 7841

A fost lansat ghidul “Pădurea în contextul dezvoltării durabile”

Ghidul didactic "Pădurea în contextul dezvoltării durabile" a fost lansat ieri în cadrul proiectului internaţional în domeniul silviculturii ENPI FLEG la care participă şi Agenţia de Stat "Moldsilva". Publicaţia este destinată elevilor şi studenţilor de la instituţiile de profil care doresc să cunoască mai multe despre patrimoniul forestier şi noţiunile de bază cu privire la gestionarea eficientă a acestuia, comunică MOLDPRES.

Prezentarea ghidului a avut loc în cadrul activităţii ENPI FLEG "Consolidarea capacităţilor educaţionale şi instituţionale pentru crearea de tineri mesageri şcolari pentru pădurile R. Moldova", desfăşurată cu susţinerea Programului WWF Dunărea-Carpaţi România.

Tudor Botnaru, vicedirector general al Agenţiei "Moldsilva", a apreciat iniţiativa lansării ghidului. "Educaţia contribuie continuu la formarea tinerei generaţii şi este necesar de a investi în acest proces, inclusiv prin intermediul relaţiilor dintre instituţiile de învăţămînt şi cele guvernamentale. Iar educaţia forestieră este o prioritate pentru Agenţie", a menţionat Botnaru.

Potrivit coordonatorului naţional ENPI FLEG, Aurel Lozan, materialul didactic va contribui la ridicarea nivelului de cunoştinţe care va avea un impact pozitiv asupra utilizării raţionale a resurselor forestiere şi va schimba atitudinea tinerilor faţă de viitorul pădurilor.

La rîndul său, Antoanela Costea, reprezentant al Programului WWF Dunărea-Carpaţi România, a caracterizat ghidul ca fiind complementar faţă de programul şcolar. "Obiectivul avut în vedere la realizarea ghidului a fost dezvoltarea tinerilor ca ambasadori ai pădurilor, în orice context profesional pe care îl vor urma", a specificat Costea.

Proiectul ENPI FLEG este o iniţiativă politică a mai multor ţări din lume îndreptată spre asigurarea aplicării legislaţiei şi perfecţionarea guvernării în domeniul forestier. Programul este administrat de către Banca Mondială în cooperare cu Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (IUCN) şi Fondul Global al Lumii Sălbatice (WWF). R. Moldova a aderat la proiect în anul 2009.

Sursa: www.moldpres.md

Cuvinte cheie:

paduri , studenţi , proiect , silvicultura

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1966
Populația:
1659 locuitori

Frunză este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în partea de nord a republicii, la hotar cu Ucraina, pe linia de cale ferată Ocniţa-Moghiliov-Podolsk, oraşul Frunză  este situat la o distanţa de 243 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 1659 locuitori. Localitatea a fost întemeiată în anul 1966, cînd lângă fabrica de zahăr încep să se construiască case de locuit, în 1973 obţinînd statutul de localitate de tip orăşenesc.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.