Go to section: Nature and tourism
05 july 2014, 15:33 Nature and tourism views 14011
Parcul Țaul a intrat în a doua etapă a lucrărilor de restaurare
05 july 2014, 15:33 Nature and tourism views 14011

Parcul Țaul a intrat în a doua etapă a lucrărilor de restaurare

Parcul Ţaul din raionul Donduşeni, cunoscut drept perla turistică a Nordului, ar putea redeveni o destinaţie turistică atractivă în următorii ani. Aici a început cea de-a doua etapă a lucrărilor de restaurare a monumentului istoric, care presupune reconstrucţia muzeului şi a conacului boieresc Pommer.

În următoarele şase luni, autorităţile locale îşi propun să redea conacului boieresc aspectul de acum 100 de ani.

"S-a început restaurarea monumentului istorico-arhitectural a conacului Pommer, a fostului muzeu din satul Ţaul. Acuma îl vedeţi în faţă este într-o stare foarte deplorabilă pe urmă o să înceapă restaurarea anume cum a fost la boier", spune primarul satului Ţaul, Mitrică Androni.

Lucrările sunt în toi de la începutul lunii mai.

Reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regionale speră că Parcul Ţaul va deveni una dintre cele mai solicitate destinaţii turistice din ţară.

Lucrările de reconstrucţie au început în vara anului trecut, iar localnicii din Ţaul spun că schimbările sunt vizibile.

În prima etapă a lucrărilor de reparaţie a fost restaurat gardul şi porţile Parcului Ţaul. Pentru reconstrucţia monumentului au fost alocate aproximativ 24 de milioane de lei din bugetul local şi din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.

Source: publika.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1482
Populația:
282 locuitori

Strîmbeni este un sat din cadrul comunei Oneşti, raionul. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Hîncești și la 69 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 282 de oameni. Satul Strîmbeni a fost menționat documentar în anul 1482.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.