Go to section: Cinema
17 june 2016, 10:45 Cinema views 7933
Zilele Filmului despre Război se desfășoară în 5 orașe ale Moldovei (Foto)
17 june 2016, 10:45 Cinema views 7933

Zilele Filmului despre Război se desfășoară în 5 orașe ale Moldovei (Foto)

La 13 iunie, la Cahul a avut loc deschiderea Zilelor filmelor despre război dedicate tristei date – celei de-a 75-a aniversări de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Organizator al evenimentului este Proiectul Militar-memorial "Șag k pobede" în parteneriat cu organizațiile regionale ale compatrioților ruși, precum și cu sprijinul centrului rus al științei și culturii. Comitetul organizatoric al acțiunii este condus de bine-cunoscutul regizor sovietic moldovean Nicolai Ghibu.

Au fost selectate pentru proiectare în cinci orașe ale țării capodopere ale cinematografiei sovietice, dedicate primelor zile și perioadei inițiale a Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

În cadrul ceremoniei de deschidere a Zilelor filmului de război, publicul a fost salutat de conducătorul Proiectului Militar-memorial "Șag k pobede" militar-Alexei Petrovici și președintele Asociației Ruso-slave din Cahul Vasili Mihailov. Invitat de onoare al evenimentului a fost președintele Consiliului Veteranilor Serviciului de Frontieră Efim Donos. În atenția publicului a fost prezentat un film cu două episoade "Frontiera de stat. Anul 1941", din același ciclu, filmat la studioul "Belarus-Film" în anul 1986. În acest an pelicula își sărbătorește cea de-a 30-a aniversare. Selectarea filmului nu a fost făcută la întîmplare, căci anume în regiunea orașului Cahul în vara anului 1941 a avut loc confruntarea eroică împotriva forțelor inamice care depășeau ca număr și înarmare grăniceri care apărau frontiera.

Organizatorii le-au onorat memoria vizitînd punctul de frontieră Stoianovca. Oaspeții împreună cu colaboratorii Poliției de frontieră a Republicii Moldova au depus flori la monumentul în cinstea eroilor polițiști de frontieră, au vizitat muzeul pichetului de grăniceri.

Zilele filmului de război se desfășoară în perioada 13-18 iunie la Cahul, Bălți, Chișinău, Tiraspol și Chițcani.

Keywords:

Cinematografie , oraș , film , război

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
1090 locuitori

Ruseni este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanță de 3 km de orașul Anenii Noi și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1090 locuitori. Satul Ruseni a fost înființat în anul 1933.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.