|
Alsacia interesată de cooperarea cu vinificatorii moldoveni
Un grup de vinificatori moldoveni efectuează o vizită de studiu în regiunea Alsacia în perioada 13 - 18 mai 2018, aceasta include şi vizitarea sediului Consiliului Europei. Cu acest prilej, Reprezentanţa Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei a găzduit delegaţia moldovenească.
În cadrul întrevederii ambasadorului Corina Călugăru cu membrii delegaţiei moldoveneşti au fost abordate posibilitățile de preluare a bunelor practici în domeniu din regiunea Alsaciei și promovarea vinurilor autohtone, inclusiv prin prisma interesului sporit faţă de ţara noastră din partea regiunii franceze.
Vizita respectivă este organizată de către Uniunea Internaţională a Alsacienilor în parteneriat cu „Wines of Moldova", USAID și Asociaţia Națională pentru Turism Receptor din Moldova (ANTRIM).
Delegația națională include participarea reprezentanţilor instituțiilor naționale de resort: Wines of Moldova, Ministerului agriculturii, dezvoltării regionale și mediului, companiilor precum Purcari, Chateau Vartely, Mileştii Mici, Cricova, Asconi, Castel Mimi, Migdal, Karagni, Ulmu şi Salcuţa.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1429
- Populația:
- 14931 locuitori
Făleşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Făleşti. Amplasat în partea de nord-vest a Republicii Moldova, oraşul Făleşti este situat la o distanţă de 125 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 14 931 locuitori. Prima atestare documentară a localităţii o găsim într-un document din anul 1429, prin care domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun întăreşte dreptul de stăpînire asupra unor sate, printre care şi cel unde trăia Ion Falevici.
Comments
(0)