Go to section: Cuisine
11 august 2016, 10:45 Traditional drinks views 6585
Companiile vinicole moldovenești vor participa la expoziţia Vinexpo Tokyo
11 august 2016, 10:45 Traditional drinks views 6585

Companiile vinicole moldovenești vor participa la expoziţia Vinexpo Tokyo

Opt companii vinicole din Moldova vor participa la expoziţia Vinexpo Tokyo, care se va desfăşura în perioada 15-16 noiembrie în Japonia.

Surse din cadrul Oficiul Naţional al Viei şi Vinului au relatat că este vorba de vinăriile "Chateau Vartely", "Asconi", "Purcari", "Suvorov Vin", "Vinăria din Vale", "Castel Mimi", "Albăstrele Wines" şi "Migdal P". În cadrul evenimentului, cunoscutul expert în domeniul vinicol, Makoto Endo, va ţine un master class de prezentare a vinului Moldovei.

Piaţa japoneză a vinurilor şi spirtoaselor este una dintre cele mai dinamice din regiunea Asia - Pacific, înregistrînd în ultimii cinci ani o creştere de aproximativ 70% la importul de vinuri. Datele statistice arată că în primele nouă luni ale acestui an, în Japonia au fost exportaţi 89,4 mii litri de vin moldovenesc.

La finele lunii noiembrie, Vinul Moldovei va fi decernat cu un nou premiu în cadrul World Bulk Wine Exhibition, cea mai importantă expoziţie de vinuri în vrac, desfăşurată în acest an în perioada 21-22 noiembrie. Moldova urmează să primească premiul "Voice of Wine" pentru eforturile depuse de vinificatori, vinării şi autorităţile publice la promovarea vinului în vrac, pentru capacitatea de a se adapta la cerinţele pieţelor internaţionale şi pentru calitatea vinurilor sale.

În octombrie şi la începutul lunii noiembrie, companiile vinicole din Moldova au reuşit să participe la un şir de expoziţii specializate. În perioada 4-6 noiembrie, Vinul Moldovei va fi prezentat publicului polonez în cadrul evenimentului GALA MAGAZYN WINO, desfăşurat în Varşovia. Astfel, 10 companii vinicole din Republica Moldova şi-au expus produsele la un stand comun, sub egida brandului vinicol de ţară "Vinul Moldovei. O legendă vie". În cadrul evenimentului a avut loc un un master class al cunoscutului sommelier Tomasz Kolecki Majewicz.

Anterior, pe 28-30 octombrie, companiile vinicole din Moldova au participat la expoziţia Asia Wine Trophy din Coreea de Sud. Standul comun al RM a cuprins produsele a 10 vinificatori - "Cricova", "Asconi", "Vindicum", "Carpe Diem", "Castel Mimi", "Maurt", "Vinăria din Vale", "Chateau Vartely", "Minis Terrios", "Timbrus". Anul trecut, la această expoziţie vinurile moldoveneşti au fost premiate cu aur şi argint.

Source: infotag.md

Keywords:

vin , companie , expoziție , Japonia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1494
Populația:
1908 locuitori

Zîrneşti este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zîrneşti, Paicu și Treteşti. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Cahul și la 152 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1908 oameni. Satul Zîrnești a fost menționat documentar în anul 1494.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.