Go to section: National costume
04 january 2015, 17:09 National costume views 15635
Uniforme de milioane pentru ofiterii de Paza si Protectie
04 january 2015, 17:09 National costume views 15635

Uniforme de milioane pentru ofiterii de Paza si Protectie

Uniforme de milioane pentru ofiterii de Paza si Protectie. Incepand de maine, acestia vor purta tinute noi create de cunoscutul designer moldovean Daniel Racovizza. Uniformele vor avea un design nou, iar culoarea va fi albastru inchis si nu negru, cum era pana acum.

Asa arata noile uniforme de zi ale ofiterilor de paza si protectie. Spre deosebire de cele pe care le purtau pana acum, acestea sunt de culoare gri cu dungi purpurii. Modificata a fost si camasa care are guler de culoare gri, dar si chipiul.

Nicolai CAPSAMUN, OFITER SPPS: "Este mult mai usor, mai practic"

Usurati vor respira si cei care in fiecare dimineata isi trebuiau sa-si faca dunga la pantaloni. Noua uniforma o are cusuta.

Nicolai CAPSAMUN, OFITER SPPS: "Asta eu as spune ca este un element care arata cat ea este de practica."

Tinuta se mai deosebeste si prin dungile de culoare purpurie. Elemente de aceasta nuanta am gasit si la pantofi.

Nicolai CAPSAMUN, OFITER SPPS: "Va place aceasta culoare? Intocmai, este o culoare interesanta."

Victor TARNA, DIRECTOR SPPS: "Ei vor purta acesti pantofi la serviciu si nu la nunti sau zile de nasteri."

Si uniformele de parada au fost schimbate.

Iurie ANTOCI, OFITER SPPS: "Este foarte prezentabila din cauza culorii albastru-inchis. Include diferite elemente noi de desing cum ar fi broderiile, insemnele uniformistice, epoletii. Cum observati, nu mai avem cravata."

Gabriela RICHICINSCHI, OFITER SPPS: "Face diferenta prin gulerasul vertical. Este foarte eleganta, noi doamnele ne simtim mai feminine. Aceasta boneta de fetru infrumuseteaza si mai mult tinuta de parada."

Uniformele au fost create de catre designerul Daniel Racovizza. El spune ca a muncit la ele jumatate de an si ii place ce a a iesit.

Daniel RACOVIZZA, DESIGNER: "Ne-am inspirat din alte modele cele mai in voga de peste hotare. Chiar si modelul, stofa si croiala sunt mai europene."

Victor TARNA, DIRECTOR SPPS: "Timp de 20 de ani aceasta vestimentatie nu a fost schimbata. Am optat pentru culoarea albastru inchis si gri fiind culori diplomatice si am renuntat la culoarea neagra care este depasita."

Pentru noile uniforme, Serviciul de Paza si Protectie a cheltuit in jur de 1 milion 2 sute de mii de lei, bani alocati din bugetul pentru anul acesta. De maine, aproximativ 60 de angajati vor purta tinute noi, iar alti 300 vor primi uniforme treptat.

Source: protv.md

Keywords:

uniforma , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1890
Populația:
81 locuitori

Tolocăneşti este un sat din cadrul comunei Tătărăuca Veche, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Soroca și la 190 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Tolocăneşti a fost menționat documentar în anul 1890.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.