Go to section: Culture
17 may 2022, 11:45 Culture views 2613
Întîlnire la Cotroceni. Ce subiecte au fost discutate de Ministrul Culturii RM
Photo: .facebook.com/mc.gov.md
17 may 2022, 11:45 Culture views 2613

Întîlnire la Cotroceni. Ce subiecte au fost discutate de Ministrul Culturii RM

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a avut o întrevedere la Cotroceni cu Sergiu Nistor, consilier prezidențial, informează Noi.md.

În cadrul primei sale vizite de lucru la București, Ministrul Culturii, Sergiu Prodan a avut, pe 16 mai, o întrevedere cu Sergiu Nistor, consilier prezidențial al lui Klaus Iohannis.

Oficialii au discutat pe marginea proiectelor comune care au primit, de Ziua Europei, înaltul patronaj al Președintei Republicii Moldova, Maia Sandu și al Președintelui României, Klaus Iohannis.

„Se impune necesitatea uneisingure strategii de promovare a valorilor culturale, de aceea credem că la evenimentele importante externe, elementul cultural comun trebuie demonstrat. Urmează o perioadă cu multe evenimente: Salonul Internațional de Carte „Bookfest” la Chișinău, Festivalului Teatrelor Naționale din Republica Moldova și din România, precum și o agendă comună în viitor”- a menționat Ministrul Prodan.

Alte subiecte abordate în cadrul întrevederii țin de activitatea grupurilor naționale de lucru în vederea elaborării dosarelor de patrimoniu pentru înscrierea în Lista Reprezentativă UNESCO, crearea unui grup comun de lucru privind reformarea domeniului patrimoniului cultural al RM, suportul în vederea restaurării unor edificii simbolice pentru cultura RM, cum ar fi Teatrul Național Mihai Eminescu și Filarmonica Națională.

Gazda întrevederii, Consilierul prezidențial Sergiu Nistor a reiterat importanța deosebită pe care o are dezvoltarea de mai departe a relațiilor de cooperare în cele mai diverse domenii pe ambele maluri ale Prutului, a dat asigurări că există o susținere politică fără precedent a tuturor acțiunilor și că următoarea evaluare a proiectelor culturale comune va avea loc la întrunirea cu ocazia Salonului Internațional de Carte românească „Bookfest”, planificat pentru luna august la Chișinău.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
231 locuitori

Beleuți este un sat din cadrul comunei Natalievca, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Fălești și la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 231 de locuitori. Satul Beleuți a fost menționat documentar în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.