Go to section: Culture
07 june 2012, 15:21 Culture views 9092
07 june 2012, 15:21 Culture views 9092

Icoana „Sf. Ioachim şi Ana” la mănăstirea Țipova

La 2 iulie la mănăstirea „Adormirea Maicii Domnului” din Ţipova a fost adusă de la Kiev icoana „Sf. Ioachim şi Ana” pictată de călugării mănăstirii „Sf. Ana” de pe Muntele Athos, relatează agenția Novosti-Moldova.

Relicva a fost întîmpinată de obştea monahală în frunte cu părintele stareţ, Arhim. Policarp (Bîrnaz), un numeros sobor de preoţi şi mai multe zeci de pelerini din ţară, precum şi din străinătate.

De acum înainte icoana se va afla în permanenţă în cadrul mănăstirii Ţîpova, unde fiecare creştin va putea îngenunchea în faţa ei pentru a cere mijlocirea vrednicilor sfinţi în faţa Bunului Dumnezeu.

Sfinţii Ioachim şi Ana sînt grabnic ajutători  familiilor de creştini care cu umilinţă şi credinţă curată cer naştere de prunci.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1673
Populația:
1619 locuitori

Corbu este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Corbu este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Dondușeni și la 233 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Corbu a fost menționat documentar în anul 1673.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.