Go to section: Culture
23 may 2012, 14:55 Culture views 2894
23 may 2012, 14:55 Culture views 2894

Festivalul culturii şi artei europene "Tandem" în Republica Moldova

Festivalul culturii şi artei europene "Tandem" va avea loc în Moldova în perioada 25-27 mai, informează agenția Novosti-Moldova cu referire la organizatorii evenimentului.

Pe parcursul anului, investitorii din 30 de oraşe europene au cooperat cu meșterii de artă populară din Republica Moldova. Ca un rezultat al muncii în comun au apărut o mulțime de proiecte interesante.

Scopul acestui proiect – revigorarea cooperării culturale cu Uniunea Europeană, precum şi promovarea cooperării dintre Moldova, Ucraina şi organizaţiile culturale europene.

Evenimentul central al festivalului va fi prezentarea în satul Palanca a colecţiei de îmbrăcăminte cu colorit moldovenesc, care, ulterior, va fi prezentată la Săptămîna Modei de la Berlin.

Organizatorii proiectului «Tandem» (Fundaţia Culturală Europeană, Comisia Europeană, precum şi mai multe structuri neguvernamentale din  R.Moldova şi UE) au menirea de a atrage interesul localnicilor şi a politicienilor în materie de componentă culturală a societăţii şi a atragerii investiţiilor în acest sector.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1927
Populația:
3296 locuitori

Vatra este un oraş din municipiul Chișinău, situat la la 7 km Nord de oraşul Chișinău. Suprafaţa construită a oraşului alcătuieşte circa 0.53 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 4.06 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 3296 de locuitori. Hramul localităţii se serbează la 14 octombrie de Acoperamîntul Maicii Domnului.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.