Go to section: Culture
16 may 2012, 15:15 Culture views 3384
16 may 2012, 15:15 Culture views 3384

“Noaptea Muzeelor” va deschide gratuit sălile de expoziţie din capitală

Iubitori de artă vor avea ocazia să viziteze gratuit expoziţiile găzduite de muzeele din capitală, în cadrul manifestării europene ”Noaptea Muzeelor-2012”, care va avea loc în perioada 18-19 mai. Vizitatorii vor avea parte de prezentări de obiecte enigmatice, paradă personajelor istorice, proiecţii de documentare „Cronograf”, scenete cu trupa de teatru „Luceafărul”, reconstituiri istorico-militare medievale, lupte cavalereşti, master-class de ceramică şi de ikebana, concerte susţinute de vedete autohtone.

Potrivit organizatorilor, evenimentul ilustrează dorinţa muzeelor europene de a se înscrie într-un proiect comun, care să încurajeze apropierea publicului tînăr de cultură, care are posibilitatea de a descoperi gratuit diversitatea colecţiilor şi oferta culturală a muzeelor într-un mod inedit, atractiv şi interactiv.

„În cadrul evenimentului, se creează ocazia unică pentru fiecare muzeu participant să se afirme ca spaţiu de descoperire, de împărtăşire, de schimb şi de creaţie, pentru a atrage un public numeros, inclusiv tineri”, a menţionat şeful secţiei relaţii cu publicul al Muzeului Naţional de Artă al Moldovei, Veronica Galcenco

Intrarea la muzee va fi liberă pentru toate categoriile de vizitatori pînă la orele 2.00.


Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568
Populația:
3401 locuitori

Geamăna este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Batîc și Geamăna. Satul Geamăna se află la distanța de 12 km de orașul Anenii Noi și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3 401 oameni. Satul Geamăna a fost atestat documentar în anul 1568.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.