Go to section: Culture
28 december 2016, 10:20 Culture views 10487
Expoziţia de fotografie dedicată Armatei Naţionale
28 december 2016, 10:20 Culture views 10487

Expoziţia de fotografie dedicată Armatei Naţionale

O expoziţie de fotografie cu genericul „Militar 100 la sută", dedicată Armatei Naţionale, a fost vernisată astăzi la Centrul de Cultură şi Istorie Militară din Chişinău.

Expoziţia cuprinde o sută de fotografii, realizate de plutonierul adjutant Vitalie Iovu şi locotenentul major Dmitri Vosimeric, din cadrul centrului mass-media militară.

Solicitat de MOLDPRES, fotoreporterul Vitalie Iovu a menţionat că imaginile expuse reflectă viaţa de zi cu zi a ostaşilor Armatei Naţionale - aplicaţii militare, antrenamente, misiuni în zonele de menţinere a păcii ş.a.

La rîndul său, Dmitri Vosimeric a afirmat că expoziţia este consacrată împlinirii a 25 de ani de ani de la formarea Armatei Naţionale. „Am încercat să prezentăm militarii aşa cum sînt ei la datorie, să-i aducem mai aproape de oameni, de societatea civilă", a precizat Dmitri Vosimeric.

Potrivit colonelului Ion Vulpe, şeful Centrului mass-media militară, aceste imagini sînt doar o mică parte din arhiva bogată de care dispune subdiviziunea pe care o conduce.

Prezent la eveniment, cineastul şi maestrul fotograf Pavel Balan a apreciat înalt această expoziţie, subliniind că ea prezintă „imagini expresive, realizate cu suflet, cu ochi de artist".

Expoziţia va fi deschisă timp de o lună.

Source: moldpres.md

Keywords:

armata , fotografie , expoziție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
4044 locuitori

Goteşti este un sat şi comună din raionul Cantemir. Din componenţa comunei fac parte localităţile Constantineşti și Goteşti. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Cantemir și la 138 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4044 de oameni. Satul Gotești a fost menționat documentar în anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.