Go to section: Culture
14 june 2016, 11:35 Culture views 5682
Concerte germano-poloneze la Chișinău
14 june 2016, 11:35 Culture views 5682

Concerte germano-poloneze la Chișinău

Cu prilejul jubileului de 25 de ani de existenţă a Acordului de Vecinătate dintre Germania şi Polonia, ambasada polonă şi cea germană organizează în comun o serie de concerte.

Prin intermediul unui concert de muzică jazz, pe data de 24 iunie, în scuarul Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici" şi prin concertul de vară de pe data de 26 iunie curent, ambasadele doresc să scoată în evidenţă colaborarea de succes din ultimii 25 de ani.

Karl Schmidt, a cărui mamă a fost de origine polonă, iar tata de origine germană, marchează şi astăzi Chişinăul prin activitatea sa îndelungată de odinioară,în calitate de primar al oraşului, fiind un simbol al spiritului european de prietenie şi colaborare transfrontalieră. Acordul de bună vecinătate şi colaborare prietenoasă a fost semnat pe data de 17 iunie 1991 la Bonn, de către şefii de guverne şi miniştrii de externe ai ambelor ţări. Acest fapt marchează un punct de cotitură extrem de pozitiv în relaţiile germano- poloneze, representÎnd şi astăzi fundamentul pentru o colaborare strînsă, bazată pe încredere. Pe parcursul ultimilor 25 de ani relaţiile au cunoscut o interconectare atÎt de strînsă în domeniul politic, social şi uman, precum nu a mai fost niciodată în istoria zbuciumată a ambelor ţări.

Source: www.chisinau.diplo.de

Keywords:

URSS , Chisinau , concert

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
314 locuitori

Ţipova este un sat din cadrul comunei Lalova, raionul Rezina. Satul Țipova este situat la o distanță de 14 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 314 oameni. Prima mențiune documentară a satului Țipova datează din anul 1764.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.