|
Cum a apărut cimitirul militar la Șerpeni
În urmă cu 10 ani, pe capul de pod Șerpeni a apărut singurul cimitir militar din Moldova, unde sî-au găsit veșnica odihnă soldați și ofițeri ai Armatei Roșii care au murit pe pămîntul Moldovei în timpul Marelui Război pentru apșrarea Patriei, ale căror rămășițe sînt găsite de neobosiții entuzaști ai echipelor de căutare.
Alexei Petrovici, unul dintre liderii mișcării de căutare din Moldova, șeful echipei de căutare din august, a anunțat acest lucru pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, transmite Noi.md.
El a postat un raport despre prima ceremonie de înmormîntare din mai 2013.
„Ce s-a schimbat în acești 10 ani? Eliberatorul Moldovei, colonelul Georgie Paruli s-a înrolat în ”Regimentul Nemuritor” în 2020. A rămas neschimbată doar munca de căutare nesfîrșită, timp în care la cimitirul militar au apărut 15 morminte comune. Și rugăciunile preotului din Șerpeni părintele Eugene pentru luptătorii care și-au dat viața pe cîmpul de luptă”, scrie Alexei Petrovici.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- sec. XVIII
- Populația:
- 1800 locuitori
Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.
Comments
(0)