Go to section: History
16 january 2022, 09:30 Spiritual pivot of the Moldovan state views 3005
În R. Moldova este construită cea mai înaltă clopotniță
16 january 2022, 09:30 Spiritual pivot of the Moldovan state views 3005

În R. Moldova este construită cea mai înaltă clopotniță

La Mănăstirea „Sfîntul Proroc Ilie” din satul Nicoreniraionul Drochia, se construiește cea mai înaltă clopotniță din țară. Conform proiectului, clopotnița va avea o înălțime de 49 de metri. Spre comparație, clopotnița din Chișinău are înălțimea de 41 de metri, cu tot cu cruce.

Piatra de temelie a noului edificiu a fost pusă în luna aprilie anul trecut. „Cheltuielile lucrărilor se ridică la suma de 15-16 milioane de lei”, a specificat pentru IPN starețul mănăstirii, arhimandritul Vlasie Ușurelu. La întrebarea cît vor dura lucrările de construcție, starețul a menționat că totul depinde de faptul în cît timp va fi adunată suma necesară de bani și de cîți lucrători competenți se vor implica în realizarea proiectului.

Mănăstirea „Sfîntul Proroc Ilie” este un locaș monahicesc de călugări și a fost construită prin străduințele arhimandritului Rafail Bodiu, fiind inaugurată în vara anului 1992. El a fost stareț al mănăstirii de la înființarea sa pînă în 2020, cînd a trecut la Domnul. Mănăstirea se află pe locul fostei tabere pentru copii, care a fost construita în 1975 și închisă în 1991. Complexul mănăstirii constă din două grupuri de clădiri. După trecerea starețului Rafail Bodiu la cele veșnice, stareț al mănăstirii din Nicoreni a devenit arhimandritul Vlasie Ușurelu.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1671
Populația:
1065 locuitori

Nucăreni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Nucăreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de oraşul Teleneşti şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1065 de oameni. Satul Nucăreni a fost menționat documentar în anul 1671 cu denumirea Îndărătnici.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.