Go to section: History
08 september 2023, 12:30 History views 24737
08 september 2023, 12:30 History views 24737

Dracula a fost sîrb?!

Un tabloid de la Belgrad susţine că Vlad Ţepes ar fi fost sîrb la origine.

Istoricul sîrb Jovan Deretic susţine că a studiat în detaliu viaţa lui Vlad Ţepeş şi că nu are nicio îndoială că acesta a fost sîrb. "Dracula a fost sută la sută sîrb! Dar nu numai el. Majoritatea romînilor de azi au origine sîrbă. Mulţi dintre ei nu ştiu că, pînă în secolul 19, au vorbit limba noastră şi au folosit alfabetul nostru. I-am numit vlahi, adică păstori, deoarece populaţia din Transilvania se ocupa în special cu această ramură a agriculturii", susţine Deteric.

Pe mormîntul lui Dracula este scris: "Aici odihneşte Vlad Ţepeş, robul lui Dumnezeu", scris în cea mai curată limbă sîrbă. Există o dovadă mai mare ca aceasta? – a mai declarat Deretic.

Etnologul sîrb Bojan Jankovic împărtășește aceeași părere: "Dracula a fost un mare patriot, el a folosit măsuri brutale de represalii împotriva inamicilor. El se identifică cu populaţia creştină sîrbească, care s-a opus turcilor".



Sursa: kurir-info.rs

Keywords:

istoria , Romania , domnitori

Comments

 (1)
  • #1 Colea Reply Quote selected
    ha ha ha ....hai di fugi de aicea neica Jovan...dar mai bea olecuta de palinca sirbeasca ca ti s-a facut prea rau. Prostie mai mare n-am citit decit la Dodon cind a zis ca maldafanii vin din Serbia (!!!) si nu din Ardeal (Maramures) cum este bine stiut si documentat... 
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1811
Populația:
12 327 locuitori

Congaz este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Congaz este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de municipiul Comrat și la 125 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia constituia 12 327 de oameni. Satul Congaz a fost menționat documentar în anul 1811.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.