18 july 2024, 12:00 Moldovan reality views 107
O nouă regulă pentru şoferii din Moldova
18 july 2024, 12:00 Moldovan reality views 107

O nouă regulă pentru şoferii din Moldova

Șoferii din Moldova vor fi obligați să accepte testarea antidrog, la solicitarea Poliției.

Oamenii legii vor avea dreptul să verife dacă persoanele aflate la volan sînt în stare de ebrietate narcotică și să le însoțească la instituții medicale specializate.

Conform noilor reglementări, aprobate de Guvern, conducătorii de vehicule bănuiți că ar fi consumat substanțe interzise vor putea face testul la faţa locului, prin intermediul unui aparat specializat. Dacă nu vor fi de acord cu rezultatul, cei vizaţi îl pot contesta şi vor fi conduși la o instituție medicală specializată, pentru prelevarea probelor biologice.

Refuzul de a merge la instituția medicală de resort va fi calificat drept refuz de a contesta rezultatul testului la faţa locului. Prin urmare, acesta va fi considerat valabil, se arată în nota informativă a proiectului aprobat de către membrii cabinetului de miniştri.

Autoritățile consideră că vor contribui astfel la combaterea consumului de droguri şi vor preveni infracțiunile comise sub influența lor.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
2166 locuitori

Leuşeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Leuşeni și Feteasca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Hîncești și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2166 oameni. Satul Leușeni a fost menționat documentar în anul 1425.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.