22 june 2024, 13:00 Moldovan reality views 753
Ministerul Apărării despre zborurile cargo din Polonia către Chișinău: Nu au statut militar
22 june 2024, 13:00 Moldovan reality views 753

Ministerul Apărării despre zborurile cargo din Polonia către Chișinău: Nu au statut militar

Ministerul Apărării al Republicii Moldova a declarat că zborurile recente ale avioanelor cargo AN-12 din Polonia către Chișinău nu au statut militar.

Într-un răspuns oferit portalului Noi.md, reprezentanții ministerului au subliniat că nu dețin informații despre aceste zboruri.

Instituția a recomandat ca orice întrebări referitoare la zborurile cargo să fie adresate Autorității Aeronautice Civile.

Potrivit istoricului și fostului deputat Zurab Todua, avioanele cargo cu capacitate de transport de 18-20 de tone au efectuat zboruri regulate din orașul polonez Rzeszów, un important centru logistic pentru transportul de încărcături militare către Ucraina.

Todua a sugerat că ar putea fi vorba despre transportul unor bunuri civile, precum alimente pentru copii sau baghete de crab congelate, dar a subliniat că lipsa de transparență alimentează speculațiile.

„Exercițiile militare par să se fi încheiat deja. Chiar radarul a fost adus cu mult timp în urmă, iar avioanele continuă să zboare. Dacă este vorba într-adevăr de o încărcătură pașnică, ar fi bine să se spună acest lucru, pentru a nu da naștere la zvonuri. Pînă la urmă, Moldova este încă un stat neutru, conform Constituției. Deși autoritățile par să fi uitat despre aceasta,” a declarat Todua în cadrul emisiunii "По фактам."

Noi.md a făcut o interpelare în adresa Autorității Aeronautice Civile pe marginea acestui subiect însă pînă la publicarea acestei știri răspuns nu am primit.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1867
Populația:
536 locuitori

Romanovca este un sat şi comună din raionul Leova. Romanovca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Leova și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensământului din anul 2004, populaţia satului constituia 536 de locuitori. Satul Romanovca a fost menționat documentar în anul 1867.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.