Constantinovca este un sat din cadrul comunei Vladimirovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 27 km de 4orașul Slobozia și la 93 km de Chișinău. Populaţia satului Constantinovca alcătuia 391 oameni în anul 2004. Satul Constantinovca a fost menționat documentar în anul 1896.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
О молдавском языке
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#261 Cronos 18 May 2011 | 19:55 Read more -
#262 Cronos 18 May 2011 | 19:30 Read more -
#263 CalinRomania 17 May 2011 | 2:21 Draga vitasik,studiaza un pic modul in care circulau informatiile scrise in vremurile de demult,pe ce suport erau acestea,cat costau,cat de des erau distruse.Daca de exemplu stiu razbaoiele impotriva galilor din "De bello galico" ale lui Iulius Cezar le stiu pentru ca,candva demult au fost copisti-care au copiat de pe papirusul sau pergamentul original aceasta opera.Care copii la randul lor au fost copiate de altii in Evul Mediu.Care la randul lor le-au copiat istoricii moderni si le-au scris in primele carti.Apoi au aparut in edituri moderne.Oare sa nu cred informatiile scrise pana ce nu voi vedea cu ochii mei papirusul sau pergamentul original-scris acum 2000 de ani??? Vai mie!!! Originalul este pierdut-distrus de mult!!! Poate cine stie-vreo descoperire senzationala sa-l descopere pe undeva!!! Dar ...nu prea cred !
-
#264 vitasik 16 May 2011 | 18:13 Dar cineva poate arata surse nu din internet de tipul google.ro sau wikipedia ro sau chiar wikisource ro dar cartile scanate si editate nu amu sau 10-20 de ani in urma dar originalele, aceea ca in Romania merge propaganda Romaniei totzi shtiu la fel ca shi la Germani Englezi shi altzii?
-
#265 CalinRomania 15 May 2011 | 23:36 Draga Cronos,"repetările mucegăite, agasante, obositoare despre Traian făcătorul de naţiuni în secolul XXI sînt de-a dreptul redicole. "
..........................................................................................................................
Cum ar fi sa spun si eu,"repetarile mucegaite ,agasante,obositoare despre faptul ca rusii sunt urmasii vechilor slavi in secolul al XXI-lea sunt de-a dreptul ridicole". Chiar daca aproape fara nici o exceptie -aproape toti cronicarii vechi-inclusiv cei multlaudati de creatorii acestui site,Grigore Ureche,Miron Costin,Dimitrie Cantemir-sustin astfel de idei in mod categoric.Dar de! Nu se potrivesc cu ideea rusilor ca moldovenii au si ei origini romane -caci astfel este o justificare in plus de ce se numesc ei si romani ! -
#266 CalinRomania 13 May 2011 | 1:55 Read more -
#267 CalinRomania 13 May 2011 | 1:49 Cu acéşte oşti Traian, căruia numele în Istoriile Râmului Ulpius Traianus, au călcatŭ această parte de lume, călcate şi de alţii cu oştile Râmului, mai nainte de dânsul de Pompeiŭ cel Mare şi de Iulie Chesariul şi de Avgust Chesar, însă nu pre aicea, ci pe la perşi. Iară acesta împărat Traianu pre aici au venitŭ şi au încunjuratŭ aceasta parte de lume, cum s-au pomenitŭ, şi iel au discălicat neamul, seminţiia care trăiéşte pănă acum în Moldova şi în Ţara Muntenească şi cât norod ieste în Ardeal cu acestŭ nume: român.”
Oare nu este destul de clar???
-
#268 CalinRomania 13 May 2011 | 1:47 Read more -
#269 CalinRomania 13 May 2011 | 1:45 Read more -
#270 nicoara 05 December 2011 | 22:17 # 29 Adrianis
Am sa te contrazic Adriane. E o dovada de prost gust sa intrebi pe cineva cum il cheama si dupa ce iti raspunde sa-l corectezi. Tu vorbesti romana si nimeni nu pune la indoiala acest adevar.Eu vorbesc moldoveneasca si nu inteleg, de ce pe tine ar trebui sa te supere acest fapt?Daca eu in pasaport sunt Ion, dar ma prezint ca Nicu, ce ai tu cu aceasta? Mie asa imi place, mai ales ca mai am un verisor tot Ion si cu care toti ma incurca. De ce incerci sa impui la altii punctul tau de vedere?
-
#271 Adrianis 05 December 2011 | 18:42 Read more -
#272 Cronos 05 December 2011 | 18:19 Read more -
#273 ProMD 05 November 2011 | 0:00
Un film documentar despre crimele comunismului in Basarabia http://www.clip.md/ro/golgota-basarabiei-46466.html -
#274 ProMD 05 October 2011 | 23:20 Plasati va rog sus pe prima pagina urmatorul mesaj: "Stimati "Moldoveni" ai tarii noastre, invatati va rog LIMBA DE STAT. Daca nu, mutiti pe vecie si sa nu scoateti nici un cuvant in vecii vecilor in tara de care v-ati batut joc si ati transformat-o din Moldova in RSSM" -
#275 ProMD 05 October 2011 | 23:06 Daca acest site este pentru moldoveni, ce cauta aici rusii? Poate pentru ca de rusi a fost facut site-ul. Dar daca de moldoveni, atunci acesti "moldoveni" is niste lepadaturi sovietice. Zombi al regimului de ocupanti! -
#276 costica 05 October 2011 | 22:55 Nu am nimic impotriva, Nicoara. Fiecare pe numele sau ramine, e dreptul fiecaruia. Dar cind administratia sytului pune problema limbei moldovenilor,romanilor la forum,,O MOLDAVSCOM IAZICHE" - e clar cine poarta fesul -
#277 nicoara 05 October 2011 | 21:59 # 22 costica............oare nu vorbeste nimic?.................Vorbeste, Costica, vorbeste...dar si mai mult vorbeste faptul ca TU te stradui sa-mi lamuresti MIE cine sunt eu. Nu-ti pare ca determinarea identificarii mele este prerogativa mea? -
#278 costica 05 October 2011 | 7:34 Pentru Nicoara si Ianic. Priveste titlul forumului, oare nu vorbeste nimic? -
#279 costica 05 October 2011 | 7:23 Read more -
#280 CalinRomania 05 September 2011 | 23:37 Draga nicoara,"In asa caz haideti sa recunoastem ca vorbim limba romana, o realitate cu nimic esita din comun, sunt o sumedenie de state care vorbesc in limba altui stat"..............................................................................................................................................Nimic mai adevarat ! Austriecii vorbesc nemteste,Belgienii franceza si valona, Statele Unite ale Americii-engleza americana.Canada engleza si franceza,Australia-engleza,Elvetia-germana,franceza,italiana si ladino-retoromana.Brazilia portugheza,Restul Americii latine (lasand Guyanele)-spaniola. Cu mult drag,CalinRomania