Goleni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul se află la o distanţa de 10 km de oraşul Edineţ şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1239 de oameni. Prima atestare documentară a satului Goleni datează din anul 1575, cînd Petru vioevod vindea lui Ion Golăi mare logofăt un loc de sat pe rîul Ciuhur.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
О молдавском языке
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#21 CalinRomania 04 iunie 2012 | 22:03 Citeşte mai departe -
#22 CalinRomania 04 iunie 2012 | 21:55 Draga Petto38..........:))))))))))) "Incep sa cred ca esti special aici ca sa ne faci sa ne enervam, renunta la asta, tot tu o sa ai de suferit ca tu ramii in nestiinta nu noi si continui sa crezi niste aberatii."...............................................................................................
Dimpotriva ,draga Petto38.........eu rad efectiv cu lacrimi,in hohote........"nicora, am impresia ca citesti cu urechile"...:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).....
Draga Nicoara........nu mi-o lua in nume de rau.....in nici un caz nu doresc sa te jignesc cumva,Fereasca Sfantul ! ,dar ca esti asa de haios in comentariile tale ca efectiv rad in hohote........:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
-
#23 petto38 04 iunie 2012 | 0:22 Citeşte mai departe -
#24 nicoara 03 iunie 2012 | 21:17 Citeşte mai departe -
#25 petto38 03 iunie 2012 | 13:16 Citeşte mai departe -
#26 nicoara 03 iunie 2012 | 0:22 Si inca ceva, voi intentionat ii puneti pe moldoveni la un nivel cu dobrogenii, maramuresenii etc. si in asa mod reduceti moldova la o simpla regiune a romaniei. In realitate Moldova a fost stat care a stat la temelia statului roman, ceia ce nu se poate de spus de dobrogea, maramures etc.
-
#27 nicoara 03 iunie 2012 | 0:16 CalinRomania: De ce ti se pare asa de anormal ca cineva sa spuna ca in R.Moldova se vorbeste limba romana ???
De unde ai luat-o ca mi se pare anormal? Asta voi nu puteti accepta ca eu la mine acasa limba romana o numesc moldoveneasca! Dupa cum pe un baiat in acte scris Ion parintii il numesc Nicu, tot asa si eu doresc limba mea sa o numesc moldoveneasca, si ce aveti voi cu asta? Eu doar nu va impun pe voi sa o numiti asa?!
CalinRomania:( si aici-atentie-ca pentru mine termenul de natiune este acela etnic nu acele de cetatenie)
Iar pentru mine termenul de natiune este acela de cetatenie
ROMẤN, -Ă, români, -e, s.m. și f., adj. I. S.m. și f. 1. Persoană care aparține populației de bază a României sau este originară din România
Dupa cum vezi eu fiind moldovean nu prea corespund lamuririlor din DEX
-
#28 nicoara 02 iunie 2012 | 23:55
petto38:nu m-as impotrivi unei uniri cu Romania, poate asa s-ar rezolva citeva din problemele sociale inclusiv alea despre care discutam noi aici. e o societate bolnava din cauza unui sistem bolnav, corupt si indiferent.
Dar daca o eventuala unire nu ar rezolva problemele de mai sus, ce pozitie ai avea tu?
-
#29 petto38 02 iunie 2012 | 19:56 CalinRomania, nu te starui degeaba sa explici, e genul de oameni care crede in ceia ce aude nu in ceia ce a citit si a analizat. Genu asta de oameni zic ca vor binele tarii lor insa nu accepta nici in ruptul capului provenienta ei. Ce am mai citit eu pe aici am observat ca e total contra Romaniei si a culturii romanesti de parca R. Moldova a rasarit primavara asta si nu are nici o istorie, parca a fost deportata din Africa intreaga tara, avem aceiasi istorie ca si Romania desi de multe ori drumurile acestor tari au fost despartite. P.S. marojenoe (ceva de genu) se zice la inghetata in rusa. -
#30 CalinRomania 02 iunie 2012 | 17:07 Citeşte mai departe -
#31 CalinRomania 02 iunie 2012 | 16:52 Citeşte mai departe -
#32 petto38 31 mai 2012 | 11:17 #267 ziceam de Republica Moldova ca pina cind asta e tara noastra, eu cel putin aici m-am nascut desi nu m-as impotrivi unei uniri cu Romania, poate asa s-ar rezolva citeva din problemele sociale inclusiv alea despre care discutam noi aici. e o societate bolnava din cauza unui sistem bolnav, corupt si indiferent.
-
#33 nicoara 31 mai 2012 | 10:27 petto38: #266 petto38
Stii care este marul discordiei? Avem aproximativ aceias pozitie, sunt de cord cu tot comentariul tau dar citindul mi-a aparut brusc o intrebare://TREZIREA, sintem la noi in tara si avem tot dreptul sa vorbim romana// - care TARA tu ai in vedere?Esti de acord ca insasi aparitia acestei intrebari da dovada de o societate civila cu probleme mari?
-
#34 petto38 28 mai 2012 | 11:33 Citeşte mai departe -
#35 CalinRomania 27 mai 2012 | 23:13 " Nimeni nu a spus ca sunteti cetateni Moldoveni...".......am gresit doream sa zic "Nimeni nu a spus ca NU sunteti cetateni Moldoveni..." -
#36 CalinRomania 27 mai 2012 | 23:09 Citeşte mai departe -
#37 nicoara 27 mai 2012 | 21:48 Citeşte mai departe -
#38 CalinRomania 27 mai 2012 | 21:30 Draga Petto38 scuza-mi curiozitatea ....dar unde anume in Romania ai facut liceul ?
-
#39 CalinRomania 27 mai 2012 | 21:22 Citeşte mai departe -
#40 CalinRomania 27 mai 2012 | 21:16 Citeşte mai departe