Bubuieci este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bubuieci, Humuleşti și Bîc. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 5444 de oameni. Satul Bubuieci a fost menționat documentar în anul 1518.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
О молдавском языке
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#121 DUMITRU78 30 decembrie 2011 | 18:25 STIMATI DOMMNI si DOAMNE ,am si eu o intrebare,im cer scuze de deranj. In ce an sa format statul ROMAN si in ce an sa format statul MOLDOVA????????????????
-
#122 CalinRomania 30 decembrie 2011 | 18:18 Citeşte mai departe -
#123 CalinRomania 30 decembrie 2011 | 18:06 Apoi......inca o intrebare......Maramuresul nu a fost niciodata parte a Moldovei ,ci parte a ...Transilvaniei.........si vad ca de acolo se trageau marii domnitori ai viitoarei Moldova......ba chiar si o parte insemnata a populatiei din ceea ce va deveni Moldova.......
Oare ce erau,cum se numeau acesti oameni sau strabunii voievozilor cand ei stateau in Maramures-Transilvania iar Moldova inca nici nu se nascuse ca stat ??? Oare.....nu romani?
Sau vlahi/valahi ???
-
#124 CalinRomania 30 decembrie 2011 | 18:01 Citeşte mai departe -
#125 CalinRomania 30 decembrie 2011 | 17:52 Citeşte mai departe -
#126 CalinRomania 30 decembrie 2011 | 17:38 Citeşte mai departe -
#127 CalinRomania 30 decembrie 2011 | 17:29 Citeşte mai departe -
#128 CalinRomania 30 decembrie 2011 | 17:26 Daca tot ai incredere in greselile scrise intentionat sau nu pe acolo..............citeste ceea ce iti spun acum,STUDIAZA-CERCETEAZA ceea ce iti voi spune,ca sa nu crezi ca te mint si....astept sa imi spui ce parere ai despre asa zisa "limba moldoveneasca"......:)))))
Deci........."iar valahii au declarat de prin veacul al XIX-lea ca e "romaneasca"..........
Aici nu am sa fac altceva decat sa copiez raspunsul lui mar .......este un studiu facut de el...........ca sa nu ma mai chinui si eu cu scrisul :)))))...........
-
#129 CalinRomania 30 decembrie 2011 | 17:21 Draga victor........#166.............."
ai citit aritcolul http://moldovenii.md/md/section/398
Evident, aceste şi altele bine cunoscute dovezi deosebitoare nu afectează forma literară comună a vorbirii pe care moldovenii de vreo 700 de ani o numesc moldovenească, iar valahii au declarat de prin veacul al XIX-lea că e „românească”.
"
............................................................................................................................
Draga victor............VAI DE MAMA LUI DE ARTICOL !!!!!.............Pai daca te iei dupa astfel de -sa ma scuze admin dar asta este- astfel de prostii cat se poate de mari !!!
Am citit articolul si am vazut ca este dedicat celor care nu cunosc si /sau celor carora le place sa fie pacaliti !!! Daca tu citesti un astfel de articol si ai absoluta incredere in ce
prostii si/sau minciuni scriu pe acolo..........Sa ma scuze admin dar......acesta este adevarul !!!..................
-
#130 CalinRomania 30 decembrie 2011 | 17:16 Draga lvl100.......:))))))))))))))))))))))))))
-
#131 lvl100 30 decembrie 2011 | 16:40 Hm, tocmai ce vroiam sa ma iau de razesu ca intrase cam puternic, dar m-am aprins si eu.
Hai mai bine sa uitam si ne bucuram de "moldoveneasca mama limbii romanesti"
http://www.youtube.com/watch?v=aNuy1tu20R0
http://www.youtube.com/watch?v=29y0uCcIC3A
-
#132 lvl100 30 decembrie 2011 | 16:31 Citeşte mai departe -
#133 lvl100 30 decembrie 2011 | 15:39 victor: vreai sa spui ca in acest standart nu exista cuvinte originare din partile moldovei?
victor:vreai sa spui ca in acest standart nu exista cuvinte originare din partile Republicii Moldova?
Ti-am corectat eu ideea pentru ca probabil din neatentie ai mancat niste cuvinte.
Iar ca raspuns la intrebare , nu, nu prea exista cuvinte din Republica Moldova.
Dexul romanesc nu contine patani. padrugi, nacialnik, raslaghituri care le folositi in limba de strada dar dispar ca prin magie cand scrieti literar etc. ( pentru ca in Romanica rusificarea nu a existat deci nu aveau cum sa intre in vocabular)
victor:pe care oadata incluzindule ne spuneti noua ca noi folosim standartul vostru....
Adica daca "limba moldoveneasca " are cuvinte preluate din rusa inseamna automat ca e rusa ? Tu nu stii ce inseamna "standardizare", afla ce e si apoi discutam. -
#134 victor 30 decembrie 2011 | 15:07 ai citit aritcolul http://moldovenii.md/md/section/398
Evident, aceste şi altele bine cunoscute dovezi deosebitoare nu afectează forma literară comună a vorbirii pe care moldovenii de vreo 700 de ani o numesc moldovenească, iar valahii au declarat de prin veacul al XIX-lea că e „românească”.
-
#135 CalinRomania 30 decembrie 2011 | 12:39 Citeşte mai departe -
#136 CalinRomania 30 decembrie 2011 | 12:21 Citeşte mai departe -
#137 victor 30 decembrie 2011 | 12:16 lvl100: standardul literar al Academiei Romane
vreai sa spui ca in acest standart nu exista cuvinte originare din partile moldovei?, pe care oadata incluzindule ne spuneti noua ca noi folosim standartul vostru....
-
#138 razesu 30 decembrie 2011 | 10:48 victor:
ideia initiala lansata de mine era ca se face prea multa discutie pe tema ce limba vorbim noi moldovenii
bai, nu mai vorbiti voi in numele tuturor moldovenilor, nu mai confisca tu modovenismul, sint mai multi moldoveni in Romania decit in RM, care iti garantez eu ca nu sint de acord cu tine si aberatiile filoruse debitate de tine si altii ca tine care au impresia ca tot ce este in afara spatiului vorbitor de limba rusa este intruchiparea satanei si toti sint fascisti gata sa atenteze la bunastarea umilului si iubitorului de Dumnezeu, mujic rus, scoateti-va nasul din cururile rusilor si o sa vedeti ca lumea este mare si ca exista o multime de modele politice de succes in afara celui te "tatuc" atotstiutor si atotcunoscator in care ati fost voi crescuti si educati ...........
P.S. voi puteti vorbi despre maldavanism acea struto-camila, moldo-ruseasca nascuta in Basarabia si care nu prea mai are multe in comun cu moldovenismul originar...... -
#139 lvl100 30 decembrie 2011 | 2:23 Citeşte mai departe -
#140 victor 29 decembrie 2011 | 23:18 mesajele mele ori nu au ajuns la voi ori voi le negati si incercati sa ma convingeti de nustiu ce...
ideia initiala lansata de mine era ca se face prea multa discutie pe tema ce limba vorbim noi moldovenii...
eu am adus argumentul principal care este scris in constitutia tarii RM si cu asta punctul.
nu pot sa inteleg tu tot mentionez ca eu singur ma contrazic... in ce?