Sărata-Răzeşi este un sat şi comună din raionul Leova. Sărata-Răzeşi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 90 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1369 de oameni. Satul Sărata-Răzeşi a fost menționat documentar în anul 1775.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de romania
Pe fiecare forum pe unde mai aterizez se gaseste o *cenzura* care ma invatza pe mine ce limba vorbesc,ce etnie am si ce trebuie sa fac. Faptul ca avem politicieni, oameni publici cumparati de bucuresti ma face sa-mi fie rusine. Ziarele aservite romaniei isi continua campaniile de manipulare, dezinformare, romanizare. Ar trebui sa dam un semnal puternic autoritatilor, sa artam care e vointza poporului, sa-i demascam pe tradatori, sa reactionam intr-un fel la toate tentativele astea de anexare. trebuie dat "fratilor" romani un mesaj clar, "JOS GHIARELE DE PE REPUBLICA MOLDOVA" |
|
-
#321 razesu 16 June 2011 | 20:03 morozeni:
forgot something.... yes
--si eu care credeam ca nu intelegi romaneste?..... -
#322 morozeni 16 June 2011 | 19:35 I forgot something.... yes
May be you do not like what I explained, but apart of charges and value judgements, I do not see any argument or comment related the facts.
Regards
-
#323 razesu 16 June 2011 | 9:46 lvl100:
razesu tu nu vezi ca asta rade de tine, de ce ii raspunzi in engleza ?
stai linistit m-am prins, doar am facut o completare ceva ce dinsul a uitat sa mentioneze... -
#324 morozeni 15 June 2011 | 23:29 #75
No one I laugh. Be sure please. If someone felt ofended, I apologize but I have just explained my personal experinece and I am not russian and of course I am not KGB officer and repeat again: I do not laugh.
And, please, think I am just simply a spaniard with interest to learn about culture, civil society and traditions of your country.
Multumesc
-
#325 lvl100 15 June 2011 | 23:03 razesu tu nu vezi ca asta rade de tine, de ce ii raspunzi in engleza ?
Adica un spaniol, dar care vorbeste doar in clisee des intalnite pe forumul asta, nu mai suporta el "nedreptatea" si ia el problema in maini citind despre continuitatea sumeriano-moldovana, despre raii de romani care absolut "toti romanii" ( recunosti textele standard de cacao ? )si postand fix in situri nationaliste de limba romana/moldoveneasca...hai sa fim seriosi.
Iar numele de forum e numele unui sat din RM ...
Nu mai sariti si voi asa la orice troll ca niste copii de 5 ani
-
#326 morozeni 15 June 2011 | 22:55 #72
Just a simple nickname to a small place where I am linked with....
I just described my personal experience.
I excuse due to my english participation but I do not have good command to participate in your language.
Enrique
-
#327 morozeni 15 June 2011 | 22:48 #71
:-) Te equivocas. Esa es la realidad de los rumanos que me he encontrado en Madrid, que no Valencia y menos en Moscu donde nunca he estado. Esos argumentos, se repiten constantemente y a mi personalmente me parecen un insulto. Como desgraciadamente no se ruso, te contesto en español incluyendo la traducción al inglés.
:-) You are not right. That is the reality of the romanian citizens I found in Madrid, not Valencia, and even less Moscow, where I have never been. Those arguments are repeated constantly and personally I feel them as an insult. As unfortunatelly I do not speak russina, I answer you in spanish adding the translation to english.
Multumesc
-
#328 lvl100 15 June 2011 | 22:39 morozeni: Hello Just a different but pretty much realistic approach from a blah blah blah
Tu asta spaniolul cu nume de comuna din raionul Orhei a cui clona mai esti ?
Nu de alta, dar te dau de gol stereotipurile si cliseele pe care numai cineva cu state vechi in meseria asta putea sa le adune.
-
#329 razesu 15 June 2011 | 22:35 Yes and I forgot to mention that I am a former KGB officer
Enrique Valencia I meant Moscow..... -
#330 morozeni 15 June 2011 | 22:01 Hello
Just a different but pretty much realistic approach from a non moldovan citizen. All the romanian citizens I was glad to met in my country just simply summarize what is Moldova Republic and moldovan people with thre concepts:
1 Moldvans are romanians.
2 Moldova is OUR "property"
3 Moldovan people are a kind of old hicks who speak an awful romanian.
Never a romanian citizen in my country admited to discuss based on arguments what is Moldova by nature because the three points above depicted are mandatory.
I am an outsider in your culture and history but not in my feeling and heart and every time a romanian citizen in my country: Spain provokes me with the above arguments is going to receive always the same answer: please, first just simply judge Moldova with respect and education and later on we can continue.
Multumesc
Enrique
-
#331 SPQR 15 June 2011 | 21:12 Nu stiu de voi, dar mie imi e mai scarba de rusia decat de romania, macar romania nu are un corp al armatei pe teritoriul moldovei :P
-
#332 ioanic 15 June 2011 | 11:08 Read more -
#333 razesu 15 June 2011 | 10:37 patriot88ify:
eu zic sa fiti sinceri cu voi insiva si sa va numiti moldorusi iar tara Moldorusia..... voi moldoveni din rominia ce va numiti Moldorumini nu ma fa sa rid
-noi chiarn sintem moldoromani sau moldovlahi dupa cum iti face placere si ne identificam natinal ca atare, eu cred ca si voi trebuie sa acceptati evolutia voastra istorica sa fiti sinceri cu voi insiva si sa realizati ca nu prea mai aveti multe in comun cu stramosii vostri moldoveni ,voi suprapunind acestei mosteniri un suprastrat gros si strident rusesc...asa ca etnonimul de moldorus mi se pare cel mai potrivit pentru noile realitati ale etnosului din Basarabia... -
#334 patriot88ify 14 June 2011 | 21:09 #20 razesu eu zic sa fiti sinceri cu voi insiva si sa va numiti moldorusi iar tara Moldorusia.....
voi moldoveni din rominia ce va numiti Moldorumini nu ma fa sa rid
-
#335 vados 14 June 2011 | 14:25 Eu tot pe unimedia vad cum cei care se sustin romani injura e drept. -
#336 lvl100 06 June 2011 | 15:54 Read more -
#337 Dumitru32 06 June 2011 | 10:44 #62 Eu sincer am citi acel mesaj si te rog nu parafraza. El s-a referit la aceea ca daca un om cunoaste moldava si rusa atunci el e moldovean din Moldova, iar daca nu cunoaste rusa (asta se vede pe forumuri, ma gindesc eu) atunci el poate fi si moldovean din Romania sau pur si simplu roman, sau moldovean care nu cunoaste limba rusa, acuma sint o gramada printre tineri, e un proces firesc cind limba rusa pierde din teren.
lvl100:Asa ca vezi cum iti revizuiesti atitudinea si intra in politica oficiala : injuri DOAR romanii.
da la voi politica oficiala care e: Injura moldovenii care se considera moldoveni? Noi ii injuram pe cei care ne injura pe noi.
-
#338 lvl100 06 June 2011 | 10:31 Dumitru32: atunci iti sugerez sa te uiti la prietenii nostri anericanii, care la rindul lor, fiind si ei un stat tinar, au avut si ei asemeni probleme. Unii pledau pentru francezi iar altii pentru englezi. Si au cistigat "americanii",
In 1775 numarul francezilor era de 1,4% din coloniile ce isi vor declara anul urmator in 1776 independenta si vor forma SUA( englezii erau 50%)
Imi si imaginez pe Parintii Fondatori ( mai toti englezi,daca nu toti) cum discutau daca sa aleaga franceza sau engleza...
Iar la auto-identificare ai gresit-o si aici. Citeste ce scrie pe site si ce mai sustin patriotii tai. Nu esti moldovean daca nu stii rusa.
Asa ca vezi cum iti revizuiesti atitudinea si intra in politica oficiala : injuri DOAR romanii.
-
#339 Dumitru32 06 May 2011 | 23:22 #60 Bai frate, pre ce ura vorbesti tu, dar daca e sa mergem dupa capul tau, atunci eu ii urasc si pe rusi si pe ucranieni si pe americani si pe ... etc. De ce va supraestimati asa de mult? De ce va atribuiti atitea pe pieptul vostru osos, noi vrem sa fim moldoveni si nu romani si nici rusi s.m.d. Acesta-i numele nostru si al neamului nostru, a stramosilor nostri. Nu inteleg ce avem noi cu rasistii din SUA, ba chir noi vrem sa consolidam societatea si sa incetam ura interietnica, deoarece doar prin moldovenism o sa devenim un stat un stat adevarat. Daca vrei sa gasesti un exemplu in istoria internationala, atunci iti sugerez sa te uiti la prietenii nostri anericanii, care la rindul lor, fiind si ei un stat tinar, au avut si ei asemeni probleme. Unii pledau pentru francezi iar altii pentru englezi. Si au cistigat "americanii", alta cale noi nu avem si asta trebuie sa inteleaga toti.
-
#340 Adrianis 06 May 2011 | 22:35 "Frate", eu îţi propun să accepţi faptul că eşti român din Republica Moldova, moldovean după cetăţenie, şi că vorbeşti limba română, iubeşte-ţi Patria Republica Moldova şi nu-ţi urî fraţii de peste Prut, luptă pentru o adevărată independenţă şi fă rămăşiţele ocupanţilor de altădată să-ţi înveţe limba şi să te respecte. Acesta e mersul logic al lucrurilor, iar tu ai 2 variante: sau te dai cu capul de pereţi tot restul vieţii, exact ca rasiştii din SUA când s-a introdus legea desegregaţiei, sau accepţi realitatea istorică şi puneţi mână la mână, ÎMPREUNĂ, să consolidaţi acest popor. Însă la această consolidare crede-mă că nu o să ajuţi şi nu o să contribui cu nimic prin ura faţă de români, pentru că astfel îţi urăşti propriile rădăcini. E greu să înţelegi acest lucru dar asta e, c'est la vie...