Selişte este un sat din cadrul comunei Cazangic, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Leova și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 298 de oameni. Satul Seliște a fost menționat documentar în anul 1554.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de romania
Pe fiecare forum pe unde mai aterizez se gaseste o *cenzura* care ma invatza pe mine ce limba vorbesc,ce etnie am si ce trebuie sa fac. Faptul ca avem politicieni, oameni publici cumparati de bucuresti ma face sa-mi fie rusine. Ziarele aservite romaniei isi continua campaniile de manipulare, dezinformare, romanizare. Ar trebui sa dam un semnal puternic autoritatilor, sa artam care e vointza poporului, sa-i demascam pe tradatori, sa reactionam intr-un fel la toate tentativele astea de anexare. trebuie dat "fratilor" romani un mesaj clar, "JOS GHIARELE DE PE REPUBLICA MOLDOVA" |
|
-
#381 andrei 06 January 2011 | 22:36 #16 dar mon cher, treaba cu numele este neimportanta. Se stie ca la noi traiesc rusi si ucrainieni, sunt famillii mixte, e libertatea si alegerea fiecaruia de a-si numi copii cum vrea..ce, ai ceva impotriva numelor gen Olga, Natasha, Anastasia, Igor, Vladimir, etc? Sunt nume frumoase, la fl ca Ion,Vasile, Andrei, Gheorghe...etc
Cat despre limba straina invatzata fortzat, cred ca glumesti, limba moldoveneasc si rusa se invata de mici..nu-i obliga nimeni pe cei mici sa invetze rusa.
@gebeleizis, se stie ca exista o oarecare doza de ipocrizie din partea romaneasca in relatia cu moldova si moldovenii...ca tot vorbeam cu razeshu de deznationalizare, interesant nu?
-
#382 Gebeleizis 06 January 2011 | 22:14 RUSINE !!!
ŞOCANT! Nu acceptăm intimidarea tinerilor moldoveni din România! -
#383 Gebeleizis 06 January 2011 | 22:13 Vai si amar de capul asa numitei societati civile din Romania, tara UE, daca ataca niste copii care sunt vinoveti de faptul ca tin la tara lor - Moldova.
-
#384 razesu 06 January 2011 | 21:22 andrei:
razeshule gresesti, nu se incearca crearea unei identati mldovenesti, aceasta exista de o mie de ani, in cadrul basarabiei ea si-a pastrat caracterul national (chiar daca au venit aici rusi si ucrainieni moldovenii tot moldoveni au ramas), in romania insa s-a lucrat asiduu la renuntzarea identitatii de moldovan in favoarea celei de roman. Din cauza asta eu nu sunt frate decat cu acei moldoveni din romania care se considera mai intai moldoveni si dp-aia romani. In niciun caz cu toti romanii, cu care eu consider ca nu am nimic in comun.
-dragule nu moldovenilor din Romania le-au fost schimbate numele de familie,nu pe moldovenii din Romania ai chiama IGOR,iVAN etc...nu moldovenii din Romania au fost fortati sa invete o limba straina si pot sa continui tot asa...asa ca te invit sa meditezi asupra acestor lucruri si sa observi cine a fost supus unui proces indelungat de deznationalizare,moldovenii din Romania sau moldovenii din Basarabia... -
#385 andrei 06 January 2011 | 21:15 #10 razeshule gresesti, nu se incearca crearea unei identati mldovenesti, aceasta exista de o mie de ani, in cadrul basarabiei ea si-a pastrat caracterul national (chiar daca au venit aici rusi si ucrainieni moldovenii tot moldoveni au ramas), in romania insa s-a lucrat asiduu la renuntzarea identitatii de moldovan in favoarea celei de roman. Din cauza asta eu nu sunt frate decat cu acei moldoveni din romania care se considera mai intai moldoveni si dp-aia romani. In niciun caz cu toti romanii, cu care eu consider ca nu am nimic in comun.
-
#386 MihaiP 06 January 2011 | 20:41 #13
Sau exista si alternativa sa-si schimbe numele tarii intr-unul care ii descrie doar pe ei - de exemplu Republica Basarabia sau Republica Moldova de Est.Ar fi mai corect fata de geografie si istorie, si nu ar mai fi nici un conflict. -
#387 razesu 06 January 2011 | 20:36 ioanic:
Istoria, trecutul nu mai poate fi împărțit in al meu si al tău al nostru sau al vostru, precum nici prezentul nu-l porti împarți cu "mintea cea de pe urma" pe care o va avea cineva peste un deceniu sau un secol sau un mileniu. Rădăcinile, părintii, strămoșii nu pot fi negați, schimbați, înlocuiți, redenumiți, făcuți sa arate azi mai buni decât au fost in realitate sau mai rai. Luam act de cele ce s-au petrecut si tragem concluzii pentru ziua de azi si de maine.
In consecinta la acesta constructie identitara a voastra luati in considerare si opiniilor moldovenilor de la vest de Prot, in caz contrar, cum am spus mai sus va deziceti de perioda 1395-1812.. -
#388 ioanic 06 January 2011 | 19:15
#10Istoria, trecutul nu mai poate fi împărțit in al meu si al tău al nostru sau al vostru, precum nici prezentul nu-l porti împarți cu "mintea cea de pe urma" pe care o va avea cineva peste un deceniu sau un secol sau un mileniu. Rădăcinile, părintii, strămoșii nu pot fi negați, schimbați, înlocuiți, redenumiți, făcuți sa arate azi mai buni decât au fost in realitate sau mai rai. Luam act de cele ce s-au petrecut si tragem concluzii pentru ziua de azi si de maine. -
#389 ioanic 06 January 2011 | 18:54 #10 Abia acum am observat moto-ul la acest forum: “Fiţi mărinimoşi. Iertaţi greșelile neînsemnate şi jignirile şi în primul rînd, celor apropiaţi.”
-
#390 razesu 06 January 2011 | 18:15 Read more -
#391 andrei 06 January 2011 | 14:51 rog adminul sa cenzureze cuvantul din titlu, am vazut ca e impotriva pctului 2.12 din regulile forumului. Sentimentele mele fatza de fratzii de peste prut raman insa necenzurate si se accentuaza cu fiecare post al cate unui destept care imi explica mie CINE sunt si CU CINE ar trebui sa ma unesc eu.
-
#392 alice 06 January 2011 | 14:33 cu aceast topic deschis de tine nu faci altceva decat sa starnesti vant Andrei , si cine seamana vant culege furtuna. -
#393 ioanic 06 January 2011 | 14:05 Citește punctul 2.12 a regulilor de pe forum. -
#394 ioanic 06 January 2011 | 13:59 O țară a UE nu poate fi numita ca in titlu, nu e corect - e provocator. Дакэ ешть молдовян адевэрат дин Р.Молдова - коректязэ денумиря де сус. Дакэ администраторул ну реакционязэ нич ынтр-ун фел - е страниу. -
#395 alice 06 January 2011 | 13:41 #4 nu ma cel istoric caci daca este vorba de fabricatiuni ,adevarul bolsevic este mult mai machiat si mai fardat si mai fabricat decat cel Romanesc NOI CETATENI DE RAND VREM DOAR ADEVARUL ISTORIC NU CEL FABRICAT ,Daca esti curios sa vezi file dureroasde de istorie ale noastre uitate pe YOUTUBE si ai sa vezi acolo patru filmulete despre golgota noastra GOLGOTA BASARABIEI
aici iti las si o adresa -
#396 andrei 06 January 2011 | 12:02 #3 care adevar? ala fabricat de voi?
-
#397 alice 06 January 2011 | 11:44 dar de ce nu strigi tu in gura mare pe strada sa moaRA BOLSEVICI SA CRAPE CIUMA ROSIE SI SA FIE REDCUNOSCUT ADEVARUL ISTORIC? -
#398 lvl100 06 January 2011 | 11:21 Pisica fascista spune :
E prea tarziu Andrei. Planurile noastre sunt aproape complete. Nimeni nu ne mai poate opri acum. Ma auzi ? NIMENI ! bwhahahahahhahahahahahaha
-
#399 Moldovanochka 06 January 2011 | 10:43 Cind toti ne vor da pace....