Cioc-Maidan este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Comuna Cioc-Maidan este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 3926 de locuitori. Satul Cioc-Maidan a fost întemeiat în anul 1811.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de romania
Pe fiecare forum pe unde mai aterizez se gaseste o *cenzura* care ma invatza pe mine ce limba vorbesc,ce etnie am si ce trebuie sa fac. Faptul ca avem politicieni, oameni publici cumparati de bucuresti ma face sa-mi fie rusine. Ziarele aservite romaniei isi continua campaniile de manipulare, dezinformare, romanizare. Ar trebui sa dam un semnal puternic autoritatilor, sa artam care e vointza poporului, sa-i demascam pe tradatori, sa reactionam intr-un fel la toate tentativele astea de anexare. trebuie dat "fratilor" romani un mesaj clar, "JOS GHIARELE DE PE REPUBLICA MOLDOVA" |
|
-
#181 andrei 13 September 2011 | 10:51 Read more -
#182 promoldova 13 September 2011 | 2:10 #217
Puteti sa zimbiti mult si tare, cum eu zimbesc cind citesc istorii fabuloase despre romani care au trait pe aceste meleaguri pina la formarea statelor Moldova si Muntenia. Toata lumea civilizata inclusiv Moldova, Muntenia in analele sale istorice pina in sec 16- 17 nu cunoaste despre asemenea etnonim, dar unii vad ca cunosc. Acolo este scris clar ca din Tara Ungureasca au descalecat moldovenii. Riul se numea Moldava si aceasta denumire exista inaintea formarii statului moldovenesc cum si alte toponime legate de aceasta notiune cum si etnonimul moldovan.
-
#183 CalinRomania 13 September 2011 | 0:13 Read more -
#184 promoldova 09 December 2011 | 23:47 Read more -
#185 CalinRomania 09 December 2011 | 23:42 Read more -
#186 CalinRomania 09 December 2011 | 23:29 Read more -
#187 CalinRomania 09 December 2011 | 23:16 Read more -
#188 CalinRomania 09 December 2011 | 22:57 #206 "Ca cronicarii ne socoteau pe toti rumini, dar unii moldoveni, altii valahi sau munteni, asta e cu totul altceva."........................................................
Pai,scuze,dar ti s-a parut cumva ca sustin alta teorie decat aceasta ???
Am negat eu vreodata ca voi sunteti moldoveni ??? Sau ca ,de exemplu SPQR este oltean ?
Am spus eu ca SPQR nu este oltean sau razesul sau voi moldoveni ??? Sau ca eu nu sunt transilvanean ??? Nu. Doar ca......asa cum o faceau si cronicarii ne consider pe noi toti ,romani.
-
#189 andrei 09 December 2011 | 22:57 Sper sa putem sa relansam o discutie cat se poate de civilizata......de ambele parti.....
- nici nu-mi doresc altceva. cred ca am demonstrat si altor useri ca respect daca sunt respectat. in momentul in care apar alti useri, care ma ataca din frustrare, raspund cu aceeasi moneda. Iar daca ma implic emotional, ma iau in coarne cu altii pe forum, este pt ca eu cred ca fac ceea ce trebuie pentru tzara mea. Nu cred ca mai e nevoie de alte explicatii...
-
#190 CalinRomania 09 December 2011 | 22:52 #206 "calin, permite-mi sa intervin...in operele lui ureche si ale lui cantemir, si nu numai se gasesc foarte multe indicii care sustin moldovenismul.".......................................
Haide sa le analizam impreuna ! Imediat sa-ti dau link-ul de unde putem lua informatiile respective.......
http://foaienationala.files.wordpress.com/2009/08/neculce-ion-letopisetul-tarii-moldovei.pdf.................aici este Neculce cu Letopisetul sau....O sama de cuvinte.....
http://ro.wikisource.org/wiki/Descrierea_Moldovei.................Descrierea Moldovei a lui Cantemir............
http://ro.wikisource.org/wiki/De_neamul_moldovenilor..........De neamul Moldovenilor a lui Miron Costin...........................
-
#191 CalinRomania 09 December 2011 | 22:38 Andrei.......vad ca ti-ai revizuit modul extrem de agresiv in care comunicai la inceput......si ma tot faci sa-mi musc limba si sa-mi calc promisiunea de a nu-ti mai raspunde.........
Sper sa putem sa relansam o discutie cat se poate de civilizata......de ambele parti.....
-
#192 promoldova 09 December 2011 | 22:38 #202
Mai romule esti bolnav totalmente. Buna reclama faci Rominiei cu primitivismul si sovinizmul sau romin. Uitete macar la alti concetateni ai sai care au sapte ani de-a acasa si pot discuta civilizat. Domnilor romini in ce regiune a Rominie sa găsesc astfel de indivizi? Cred ca undeva in sinul codrilor unde nu a ajuns civilizatia. Nivelul tau intelectual nu permite sa inteleji in ce context euam scris si ce eu am vrut sa evidentiez.
-
#193 CalinRomania 09 December 2011 | 22:35 Read more -
#194 andrei 09 December 2011 | 22:23 calin, permite-mi sa intervin...in operele lui ureche si ale lui cantemir, si nu numai se gasesc foarte multe indicii care sustin moldovenismul. Daca undeva se mentioneaza elementul romanic, totusi numele dominant este cel de moldova, moldovan, limba moldoveneasca. Ca cronicarii ne socoteau pe toti rumini, dar unii moldoveni, altii valahi sau munteni, asta e cu totul altceva. Trebuie sa reiau discutia despre bielorusi si rusi, cehi si slovaci, sarbi si bosniaci? Influenta slava puternica de la noi....chiar tu dadeai citatul cu Etzco...stii tu care, ala care spunea ca rusii erau numerosi in nordul moldovei.
Nu stiu cat sens are sa pierdem atata energie culegand argumente, fiecare pt tabara sa, incercand fiecare sa demonstreze nu shtu ce. Importanta este vointa cetatenilor republicii moldova.
-
#195 CalinRomania 09 December 2011 | 22:06 Draga promoldova.....#179............."Miron Costin considera ca stramosii nostri sint romani-e dreptul lui"...............Problema este ca si Grigore Ureche ,si Dimitrie Cantemir sustin si ei aceleasi idei...........Ce ne facem ??? -
#196 CalinRomania 09 December 2011 | 21:35 Read more -
#197 CalinRomania 09 December 2011 | 20:30 Draga promoldova,#179,..............."
Ei sint cunoscuti oameni de stiinta, credeti cind ei au scris ceva ei nu au studiat diferite materiale legate de tema analizata de ei. Toate aceste lucruri sint foarte bine cunoscute si sint parte componenta a teoriei romaniste care a luat nastere in sec 16 in Transilvania si s-a raspindit prin sec 17-18 in Moldova si Valahia.Miron Costin considera ca stramosii nostri sint romani-e dreptul lui. Altii considera altfel dispunind cred ca de mai mult material istoric si arheologic decit cel ce era la dispozitie in sec 17, sa declari poti orice. Romii tot de la Roma se trag, dupa etnonim si cultura simbiotica romo-romina-putem sa tragem astfel de concluzii la prima vedere. Multi in lumea medievala se declarau descendenti de la Roma-concurenta era mare. -
#198 lvl100 09 December 2011 | 18:42 Read more -
#199 promoldova 09 December 2011 | 13:51 Read more -
#200 SPQR 09 December 2011 | 12:22 Read more