Dominteni este un sat şi comună din raionul Drochia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Dominteni, Văleni și Mihăileni. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Drochia și la 166 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului Dominteni constituia 1402 locuitori.Satul Dominteni a fost menționat documentar în anul 1617.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de romania
Pe fiecare forum pe unde mai aterizez se gaseste o *cenzura* care ma invatza pe mine ce limba vorbesc,ce etnie am si ce trebuie sa fac. Faptul ca avem politicieni, oameni publici cumparati de bucuresti ma face sa-mi fie rusine. Ziarele aservite romaniei isi continua campaniile de manipulare, dezinformare, romanizare. Ar trebui sa dam un semnal puternic autoritatilor, sa artam care e vointza poporului, sa-i demascam pe tradatori, sa reactionam intr-un fel la toate tentativele astea de anexare. trebuie dat "fratilor" romani un mesaj clar, "JOS GHIARELE DE PE REPUBLICA MOLDOVA" |
|
-
#201 andrei 12 septembrie 2011 | 10:25 Citeşte mai departe -
#202 CalinRomania 12 septembrie 2011 | 0:49 Citeşte mai departe -
#203 CalinRomania 11 septembrie 2011 | 23:56 Tot legat de #193 draga SPQR,......."Privitor la Roma, e mai complicata treaba. Este destul de greu de crezut ca Imp. Roman care a cucerit doar Oltenia, Banat si Transilvania a impus cultura in 170 de ani iar de acolo sa se imprastie printre dacii din Moldova, Muntenia si Maramures.
Cu toate acestea, un fapt e clar: scrierile romanesti din sec XVI erau cam 80% neolatine etimologic vorbind in toate zonele noastre. Presupunerile lui Densusianu ca limba latina sau mai bine zis "protolatina" a aparut prin muntii Bucegi imprastiindu-se apoi si in vestul Europei. mi se par chiar mai greu de crezut; Astfel limbiile neolatine de astazi (franceza, italiana, aromana etc.) ar fi defapt neodace..." -
#204 CalinRomania 11 septembrie 2011 | 23:47 Citeşte mai departe -
#205 SPQR 11 septembrie 2011 | 22:51 Vreau sa vad care zice primul:
"Francezii ii fac paduchiosi pe romani la o emisiune de satira. Moldoveni! Vreti sa isi bata joc francezii de voi? Voi sunteti moldoveni si la noi nu exista paduchi."
-
#206 SPQR 11 septembrie 2011 | 22:47 Chiar acum e Funar pe iRealitatea si zice ca dacii aveau tricolorul ca steag de acum 10.000 de ani si ca sunt poporul ales.... Erau probabil asa de avansati ca aveau wireless (ca in bancul ala cu arheologia).
E mai usor sa te identifici cu Roma si mai de bun simt:
1. Vorbim in mare parte cam aceeasi limba ca italienii si spaniolii
2. Aspiratia la cultura vestica
3. Dacii, desi viteji si bastinasi prin aceste locuri, nu s-au prea omorat sa faca si ei un alfabet sa ne lase un bilet de adio prin pesterile de prin Hunedoara.
-
#207 SPQR 11 septembrie 2011 | 22:35
Privitor la Roma, e mai complicata treaba. Este destul de greu de crezut ca Imp. Roman care a cucerit doar Oltenia, Banat si Transilvania a impus cultura in 170 de ani iar de acolo sa se imprastie printre dacii din Moldova, Muntenia si Maramures.
Cu toate acestea, un fapt e clar: scrierile romanesti din sec XVI erau cam 80% neolatine etimologic vorbind in toate zonele noastre. Presupunerile lui Densusianu ca limba latina sau mai bine zis "protolatina" a aparut prin muntii Bucegi imprastiindu-se apoi si in vestul Europei. mi se par chiar mai greu de crezut; Astfel limbiile neolatine de astazi (franceza, italiana, aromana etc.) ar fi defapt neodace...
-
#208 andrei 11 septembrie 2011 | 22:20 Citeşte mai departe -
#209 lvl100 11 septembrie 2011 | 21:53 SPQR: Fuza.ru? Adica pozele sunt din Rusia? Mergeau mai bine la discutia "Scarba de Rusia"
Pai e te miri ? Asta e generatia pro , stii ?
Cat s-a chinuit saracu pro_rutenia sa gaseasca sa gaseasca "niste poze din Romania", dar n-a observat ca scria mare deja de unde au fost luate pozele.
SPQR:Sau cumva in sinea ta crezi ca LVL are dreptate?
"in sinea lui" ? Asta deja presupune ca specimenul in cauza prezinta urme de inteligenta si gandire abstracta.
Sa fim seriosi, dupa manifestarile intelectuale, imi aduce aminte de euglena verde. Anume faimoasa legatura dintre dintre mediu vegetal (legumicol) si cel animal.
-
#210 promoldova 11 septembrie 2011 | 21:46 #189
Aveti dreptul la parere. Eu prin glumele acestea am vrut sa evidentiez unele aspecte care caracterizeaza oamenii care se dau drept centrul civilizatiei dar in realitate sint foarte departe de acest statut. Sper ca am reusit sa demonstrez cum aceast sovinizm sa vede dintr-o parte, sa primeste ca aceasta îngâmfare a unora este de nivelul clasei a 2-a, speram cit mai repede sa trecem la discutiile mature.:))))) -
#211 SPQR 11 septembrie 2011 | 20:19 Imi permit sa nu fiu de acord cu tine, vorba aia "Cine e mai prost? Prostul sau cel care se cearta cu prostul?". Nu te obliga nimeni sa "te reduci" la un anumit nivel. Daca cineva iti vorbeste urat cel mai bine e sa il ignori, mai ales daca stii ca nu are dreptate. Sau cumva in sinea ta crezi ca LVL are dreptate?
Asta nu scuza atacurile de clasa a 2-a de mai sus, de tipul celor care gasim pe patriotism.md, eu sperand ca aici putem avea o discutie macar la nivelul liceului.
-
#212 promoldova 11 septembrie 2011 | 19:30 #186
Am fost nevoit in discutii sa cobor la nivelul lui, deoarece cu parere de rau o discutie civilizata si intelegenta cu aceasta persoana nu s-a primit. Nu-mi aduce plăcere un dialog de acest fel, dar atunci când oamenii se comportă în mod neadecvat, sint nevoit sa vorbesc cu ei in limba lor. Eu cu mare placere ma-si intoarce in albia discutiei normale dar cineva nu doreste acest lucru. -
#213 promoldova 11 septembrie 2011 | 19:21 #185
Adica daca ru inseamna informatie gresita, daca ro vedem numai informatie adevarata. Acolo sint 10 de imagini si care nu au nimic comun cu Rusia.
-
#214 SPQR 11 septembrie 2011 | 18:34 Citeşte mai departe -
#215 SPQR 11 septembrie 2011 | 18:15 Fuza.ru? Adica pozele sunt din Rusia? Mergeau mai bine la discutia "Scarba de Rusia"
Si ca sa va anticipez: in afara de ultima poza, primele 4 par mai degraba din Rusia.
-
#216 promoldova 11 septembrie 2011 | 16:26 #183
Sa observa agravare a stării clinice. Aveti nevoie de o internare urgenta in clinica. Acolo va asteapta colegii vostri lupoaica, Traian, Antonescu,Basescu s.a. Fiecare dimineata a sa va imbratisati si a sa cintati imnul Desteaptate Romine, dar serile lungi a sa dedicati discutiilor privind problemele vitale ale culturii etnice romane si elaborarea metodelor sovine de convingere si iluminare a populatiei care inca nu a inteles idealulire sfinte si marete a ideologiei voastre nobile. Voi deja aveti o experienta buna in acest sens din 1918,1919,1924 si 1941-44.
Si pe acest etnic cultural romin puteti sa-l luati in gasca voastra, cred ca se va integra foarte bine.
-
#217 lvl100 11 septembrie 2011 | 1:34 promoldova: sa nu visati un moldovean din Comrat
Da , de ce ? Sunt chiar asa urati ? E a nu stiu cata oara cand faci reclama proasta propriilor concetateni.
Ruteanule, RM ti-a dat o casa si tu Iuda ii vorbesti de rau.
promoldova:va fura standartul literar comun al limbei daco-romane.
Gata ma ia o pauza ca te-or fi durand degetele de la asa cuvinte grele.
Poti sa te intorci la "mama limbii romane" adica :
"eu beau ca sa ma raslaghesc , licino eu radi uvajănia"
http://www.youtube.com/watch?v=29y0uCcIC3A
-
#218 promoldova 11 septembrie 2011 | 1:15 #181Noapte Buna si va doresc sa nu visati un moldovean din Comrat care va fura standartul literar comun al limbei daco-romane. Am înţeles că aveţi o fobie legată de aceste momente. -
#219 lvl100 11 septembrie 2011 | 0:56 promoldova: Romii tot de la Roma se trag, dupa etnonim si cultura simbiotica romo-romina
Parerea mea e sa ramai la remarcile infantile gen " apa din put". Te caracterizeaza mai bine ca nivel intelectual.
Lasa astea cu romii din Roma, baietilor mai mari.
-
#220 promoldova 11 septembrie 2011 | 0:53 #178
Sa vede ca iarasi ati luat o doza, nivelul de aiureala creste. Va doresc numai sanatate stimate etnic cultural romin,deoarece pentru lumea romanica va fi o pierdere majora daca un astfel de patriot si fiu al nemului roman din cauza maniilor, halucinatiilor si aiurelilor ce cresc cu fiecare zi va nimeri intr-o clinica specializata p/u asemenea cazuri. Acolo a sa va stringeti toti lupoaica, Traian, Antonescu,Basescu s.a reprezentanti de vaza a vitei nobile romane. La inceput am incercat sa discut cu dumneavoastra in mod normal, dar dupa cum eu am observat aceasta e c-am dificil si aceasta se observa la mai multi reprezentanti toleranti si civilizati din Rominia.De ce sunteti unii asa de neadecvati, cred ca e secretul marii culturi romane.