Lupăria este un sat din cadrul comunei Malinovscoe, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Rîșcani și la 183 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 237 de oameni. Satul Lupăria a fost menționat documentar în anul 1885.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de romania
Pe fiecare forum pe unde mai aterizez se gaseste o *cenzura* care ma invatza pe mine ce limba vorbesc,ce etnie am si ce trebuie sa fac. Faptul ca avem politicieni, oameni publici cumparati de bucuresti ma face sa-mi fie rusine. Ziarele aservite romaniei isi continua campaniile de manipulare, dezinformare, romanizare. Ar trebui sa dam un semnal puternic autoritatilor, sa artam care e vointza poporului, sa-i demascam pe tradatori, sa reactionam intr-un fel la toate tentativele astea de anexare. trebuie dat "fratilor" romani un mesaj clar, "JOS GHIARELE DE PE REPUBLICA MOLDOVA" |
|
-
#281 Iciutac 05 septembrie 2011 | 21:45 pentru administratorii site-ului - cati bani va dau rusii pentru site-ul vostru ?
-
#282 razesu 05 septembrie 2011 | 21:07 andrei:
da, razeshule, recunosc ca suntem moldoveni, vorbim limba pe ne-au invatat-o parintii nostri, si ei de la parintii lor samd care de la inceputuri se numea moldoveneasca, nu ne identificam etnic cu romanii si dorim sa traim in tzarisoara noastra
-OK, atunci si eu sint moldovean , vorbesc o limba pe care am mostenit-o de la parintii si bunicii mei [care in "intimplator" este identica cu limba voribita de tine] si ma simt parte componenta si constructiva a natiunii romane......
-
#283 andrei 05 septembrie 2011 | 20:38 da, razeshule, recunosc ca suntem moldoveni, vorbim limba pe ne-au invatat-o parintii nostri, si ei de la parintii lor samd care de la inceputuri se numea moldoveneasca, nu ne identificam etnic cu romanii si dorim sa traim in tzarisoara noastra.
-
#284 razesu 05 septembrie 2011 | 20:26 andrei:
pozitia mea fata de limba romana e una clara...limba romana e identica cu cea moldoveneasca. Problema rusizemelor e una simpla...nu vad de ce ar trebui sa imi fie rusine sa folosesc rusizme daca romanii folosesc englezisme. Problem? dar cum am zis...cu mici exceptii datorate evolutiei diferite, limbile sunt practic identice. Eu ma opun NUMIRII limbii ca romana, din urmatoarele motive
-sincer, nu inteleg ce atita filozofie si incercari disperate de denaturare istorica..este simplu,recunoasteti un lucru, sintem moldoveni, apartinem spatiului cultural romanesc dar datorita unor circumstante istorice am evoluat diferit si dorim sa traim separat intr-un stat independent...si nimeni nu se supara..... -
#285 lvl100 05 septembrie 2011 | 20:19 Citeşte mai departe -
#286 andrei 05 septembrie 2011 | 19:59 lvl, ridicolul iti apartine in totalitate
repet pt toti care inteleg greu si uita repede: nu se discuta saracia materiala a romaniei, ci saracia sufleteasca, manelizarea, tziganeala lipsa de valori...sau schimbarea cu 180 de grade a sistemului de valori a romaniei
"Ea nu face parte din categoria rudelor sărace, dar cinstite, spălate şi bine crescute, de care chiar că nu te sfieşti."
am postat acest text ca cei dintre noi, moldovenii, care inca mai cred ca romania e un MODEL spre care trebuie sa tindem, eventual printr-o unier, sa se trezeasca putin la realitate si sa se preocupe mai degraba de propria tzara, moldova.
lvl. nu incerca , deci, sa deturnezi discutia spre saracia tarilor noastre, nu despre asta era vorba. Nu mi-am permis sa rad de voi pt ca sunteti saraci asa cum voi ati ras de noi ca noi suntem SI MAI SARACI decat voi, ceea ce spune totusi ceva despre mentalitatea voasrta, nu crezi?
-
#287 lvl100 05 septembrie 2011 | 19:42 andrei: Cred ca daca ma chinuiesc putin gasesc texte asemanatoare publicate de alti romani care protesteaza si ei cum pot cand vad ce a ajuns tzara sa fie.
NU e exclus, situatia nu e roza si oamenii au dreptul sa fie nemultumiti.
Dar sa te declari intristat de nivelul Rominiei si rominilor, ca cetatean al unei tari de 5 ori mai sarace si varata in kko + auto-declarat romin (cu toate ca e cap de afis de multi ani la una din cea mai romonofobe publicatii din RM) e un nivel de ridicol care mai rar e atins.
-
#288 andrei 05 septembrie 2011 | 18:26 Citeşte mai departe -
#289 promoldova 05 septembrie 2011 | 0:05 lvl100: Sunt deja, postate de mine si e alti co-forumisti.
Unde-forumul e mare. Ma intereseaza unele momente.
-
#290 promoldova 04 septembrie 2011 | 23:50 lvl100: He he ce vremuri, era bine la stapan, nu-i asa ? La ce buna liberatatea daca nu stii ce sa faci cu ea ?
Libertatea e iluzorie si aceasta iluzie este foarte bine folosita de unii in scopurile sale. Voi credeti ca sunteti liberi? Ne eliberam de unele aspecte si ne supunem altor.
-
#291 lvl100 04 septembrie 2011 | 22:08 promoldova: Comparati mai bine cu Moldova Sovietica, care era una din cele mai dezvoltate republici din Uniunea Sovietica
He he ce vremuri, era bine la stapan, nu-i asa ? La ce buna liberatatea daca nu stii ce sa faci cu ea ?
promoldova:Poate cineva prezinta si comparatiile dintre regiunile ale Rominiei, p/u a vedea unele aspecte.
Sunt deja, postate de mine si e alti co-forumisti. Daca chiar ai fi fost interesant de subiect, si nu doar sa raspunzi cu miracole ale istoriei ( se pare ca esti singurul din lume care stie ce faceau moldovenii in sec. VI) le-ai fi vazut imediat.
-
#292 promoldova 04 septembrie 2011 | 21:10 Comparati mai bine cu Moldova Sovietica, care era una din cele mai dezvoltate republici din Uniunea Sovietica. Poate cineva prezinta si comparatiile dintre regiunile ale Rominiei, p/u a vedea unele aspecte.
-
#293 CalinRomania 04 septembrie 2011 | 14:49 Citeşte mai departe -
#294 SPQR 04 septembrie 2011 | 12:47 Nu e vina lui andrei ca Moldova are PIBu cat judetele Vaslui si Bacau, si nici datoria lui sa explice de ce Moldova (comparabila ca populatie si intindere cu Albania) produce de 3 ori mai putin ca acel stat. Vina principala o poarta rusii, apoi sovieticii, apoi comunistii.
Daca rep Moldova ar fi ramas in componenta Romaniei dupa 1940 tot ar fi fost cea mai saraca regiune a tarii dar incomparabil cu cea ce este rep. Moldova astazi. Probabil ar fi fost Chisinaul un judet bogat (ca judetul Iasi) inconjurat de judete ca Vaslui sau Botosani.
Ar fi fost ca Moldova dintre Carpati si Prut, o regiune izolata, fara autostrazi, fara investitii externe majore si fara locuri de munca. Totusi chiar si asa s-ar fi uitat de sus la bulgari sau sarbi.... in schimb trebuie sa suporte statisticile in care Albania depaseste de 3 ori Moldova.
-
#295 Adrianis 04 septembrie 2011 | 10:40 #103 Bravo.
Eu vreau să-l văd pe Andrei încercând să răspundă la întrebările astea :))
-
#296 SPQR 03 septembrie 2011 | 17:19 Eu: "O alta comparatie interesanta este cea dintre PIB-ul brut (consumul, investitiile, exporturile) al Moldovei de 5.810 mld USD si cel al judetelor Bacau&Vaslui de 5.551 mld USD sunt aproximativ egale. Deci toata rep Moldova produce, comsuma, investeste si exporta cat Bacau si Vaslui"
La propriul citat mai adaug alte cifre care ne dor.
Din cei 5,810 mld USD brut ai Rep. Moldova, un pic peste 1 mld UDS erau din Transnistria. Adica Transnistria cu 16% din populatie produce 18% din PIB plus mare parte din electricitatea din aceasta tara.
De aia zic ca Moldova fara Transnistria ar fi ca inca un judet Vaslui de vreo 35.000 km2 de care nu avem nevoie in contextul in care eu nu am autostrada sa ajung la Craiova.
PS: Nu spun asta ca sa supar pe nimeni, dar eu gandesc la rece. Eu doresc Moldovei sa ajunga sa depaseasca PIB-ul Romaniei si de zece ori daca se poate. -
#297 IES 03 septembrie 2011 | 16:46 Da ca esti - Biceara nutii scirba? "tup..." maldafan"?sau cind te fu,,e "fratele ma mare" in rusa te "prikaleste"?
daca crezi ca fofosind rusizme vorbesti "moldoveneste" - esti prost.
Da domnul gan... dar cind publicati - dictinarul ki vreu tare sa ma "prikalesk"?!?!
vorghind maldafeneste sunteti nisti j... proaste... -
#298 IES 03 septembrie 2011 | 16:40 Dar ce vorbesti din numele tuturor? tii scirba - valiza si drum bun.
-
#299 lvl100 03 septembrie 2011 | 14:35 SPQR: O alta comparatie interesanta este cea dintre PIB-ul brut (consumul, investitiile, exporturile) al Moldovei de 5.810 mld USD si cel al judetelor Bacau&Vaslui de 5.551 mld USD sunt aproximativ egale. Deci toata rep Moldova produce, comsuma, inesteste si exporta cat Bacau si Vaslu
Ntz ntz ntz ntz pai bine mai moldo-dacilor, 8000 de ani de civilizatie nu v-au ajuns sa atingeti economia Vasluiului ? Se intorc cucutenii si sarmatii in mormant din cauza voastra. -
#300 lvl100 03 septembrie 2011 | 14:07 andrei: Domnii mei, avem o problemă! Aceeaşi! Mihai CONŢIU
Ha ha , da ma , Contiu, nu mai citisem de mult ceva de el. Omul isi castiga existenta scriind la probabil cea mai penala publicatie romanofoba din RM.
Si cand i-am dat epitetul de penala de mai sus, nu a avut nici o legatura cu romanofobia ( n-am nici o problema cu asta per se), ci cu felul articolelor, rupte ireal parca din propaganda anilor `50, scrise desigur intr-un limbaj simplu pentru minti simple. Ex ca:
GERMANIA CERE EXCLUDEREA ROMANIEI DIN UE ! ( 20 de de cetateni germani insostitit de caini au protestat pe străzile din Berlin faţă de decizia parlamentarilor români de a eutanasia cîinii fără stăpîn)
Nu e nici o surpriza ca Andrei s-a apucat repede sa o posteze de parca a dat de sfantul Graal. E aproape un stereotip , normal ca astfel de "literatura" citeste.