Heciul Nou este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Trifănești și Heciul Nou. Satul Heciul Nou se află la distanța de 30 km de orașul Sîngerei și la 125 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2167 de oameni. Localitatea a fost menționată documentar în anul 1700.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Scarba de romania
Pe fiecare forum pe unde mai aterizez se gaseste o *cenzura* care ma invatza pe mine ce limba vorbesc,ce etnie am si ce trebuie sa fac. Faptul ca avem politicieni, oameni publici cumparati de bucuresti ma face sa-mi fie rusine. Ziarele aservite romaniei isi continua campaniile de manipulare, dezinformare, romanizare. Ar trebui sa dam un semnal puternic autoritatilor, sa artam care e vointza poporului, sa-i demascam pe tradatori, sa reactionam intr-un fel la toate tentativele astea de anexare. trebuie dat "fratilor" romani un mesaj clar, "JOS GHIARELE DE PE REPUBLICA MOLDOVA" |
|
-
#161 CalinRomania 13 septembrie 2011 | 21:22 andrei #234, "Cred ca mai realistica e interpretarea ca domnul (viitor) al moldovei a DESCALECAT el si s-a facut conducator pe acele meleaguri, dupa principiul "care-i shefu vostru, bah? nimeni? pai atunci hai sa discutam, dar mai intai stai sa descalec". Bineinteles ca nu a venit singur, o mica oaste poate, chiar si cateva sate, tzarani...dar nu un POPOR INTREG!?!? Bon, ruminii , volohii ceia veniti din tara ungureasca s-au integrat, asimilat, cu cei care erau deja acolo..eventual rusi...in timp omogenizandu-se si formand poporul moldovenesc.
Eu zic ca aceasta interpretare are ceva sens..."............................................
Oare interpretarea ta nu se aseamana cu interpretarea mea de mai sus ???
-
#162 CalinRomania 13 septembrie 2011 | 21:20 Citeşte mai departe -
#163 andrei 13 septembrie 2011 | 21:20 etimologia cuvantului rus are mai multe variante, inclusiv din cea a sarmatilor roxlani
-
#164 CalinRomania 13 septembrie 2011 | 21:15 "In ce masura se poate spune ca pe teritoriul tarii moldovei, nu era nimeni, si ca TOTi moldovenii au venit din translivania, din tara ungureasca."...................................
Ei bine,nici eu nu cred ca teritoriul viitoarei Moldove era TOTAL nelocuit. Nu imi mai aduc bine aminte sursa...dar se pare ca un trimis al Papei nota pe la 1270 (sper sa nu gresesc anul) ca gasise in aceasta zona (viitoarea Moldova) un conducator local...Costea si unul "Olahus"....care Olahus se pare ca mai degraba dadea numele etniei sale....aceea de Valah
(sa nu uitam ca in documentele maghiare-romanii ,sau valahii, erau denumiti "olah" ) Spun romanii sau valahii deoarece ungurii au continuat sa ne numeasca pe noi -romanii din Transilvania-si nu numai pe noi -"olah" pana circa acum 100-200 de ani.
-
#165 CalinRomania 13 septembrie 2011 | 21:09 andrei....."cu slavii cam tot asa a fst, din cate stiu eu. ei traiau in sate si triburi, nu erau uniti si nu aveau constiinta unei apartenente statale. a trebuit sa vina vikingii sa "descalece" p-acolo."..........vezi ca sti tu ceva.......uita-te asa,din curiozitate ,si vezi de unde vine numele de "rus"
-
#166 andrei 13 septembrie 2011 | 21:00 Citeşte mai departe -
#167 andrei 13 septembrie 2011 | 20:50 :-)...da...amuzanta situatia..
pai daca romanii (ma refer la poporul simplu) sunt atat de impotriva unirii, de ce ne mai certm noi aiurea aici, in loc sa iesim la o bere imperuna si sa ne purtam ca niste VECINI BUNI, de ce organizatii nonguvernametale romanesti, cu sponsori dubiosi, e ocupa asa de intens cu treaba asta?
-
#168 CalinRomania 13 septembrie 2011 | 20:49 Dar o intrebare care ma cam roade............andrei.......oare cum s-or fi numit pe ei insusi moldovenii inainte sa vina in Moldova ??? Ca vad ca toate dar toate sursele spun ca Moldovenii au venit din Ardeal..........in acea vreme cum s-or fi numit ??? Dar mai ales ce limba or fi vorbit ??? Sa ne aducem aminte ca inca nu exista statul medieval Moldova.......
Si ,mai ales ca insusi primii domnitori ai Moldovei tot din Ardeal isi trag radacinile............
Acum ca sa glumesc.....Ehe !!! Limba Transilvaneana !!! Ea este mama limbii Moldovenesti !!! :)))) Ma simt deodata mai mandru !!! :))))))))))) Glumesc ,desigur.
-
#169 CalinRomania 13 septembrie 2011 | 20:43 Si apoi.....legat de ceea ce spunea Grigore Ureche.....ei bine......Moldova nu a primit numele de Valahia ....care era numele oficial al Tarii Muntenesti.....ci .......Romania !!!
Nici una dintre formatiunile medievale nu si-a impus numele asupra celorlalte.........Iar daca vii cu ideea Tarii Romanesti,ei bine,aceasta era foarte putin folosita in comparatie cu cea de Valahia sau Ungro-Valahia.Chiar daca si Moldova si moldovenii erau numiti de straini ca Valahi sau Valahia..........
-
#170 CalinRomania 13 septembrie 2011 | 20:32 Citeşte mai departe -
#171 CalinRomania 13 septembrie 2011 | 20:17 S-ar putea sa fie vina mea........nu da clik direct pe scrisul rosu,deoarece link-ul astfel redat este gresit......selecteaza doar strict adresa data si copiaz-o unde acolo unde trebuie pusa adresa de net. Sper sa-ti mearga de data aceasta.
-
#172 CalinRomania 13 septembrie 2011 | 20:15 andrei...219......"
calin, nu stiu de ce, linkurile un au mers la mine -
#173 CalinRomania 13 septembrie 2011 | 20:11 Inca un lucru....legat de ceea ce spuneam mai sus.....ceea ce este surprinzator,ca odata cu "aparitia" documentelor in limba romana in secolul al XVI-lea apar tocmai numele de "limba rumaneasca" sau "limba romaneasca"........cu toate ca sursele acestor documente.......scrisori,etc. sunt foarte variate. Iata cum....asa deodata sa-i fi apucat pe toti ca ,scriind in limba romana sa spuna:"Domnule m-a convins curentul romanist-de acum imi denumesc limba ca fiind romana ! " ........Cam greu de crezut !!!
-
#174 CalinRomania 13 septembrie 2011 | 20:04 Citeşte mai departe -
#175 CalinRomania 13 septembrie 2011 | 19:49 Citeşte mai departe -
#176 CalinRomania 13 septembrie 2011 | 19:40 Draga promoldova....#218,......."
Puteti sa zimbiti mult si tare, cum eu zimbesc cind citesc istorii fabuloase despre romani care au trait pe aceste meleaguri pina la formarea statelor Moldova si Muntenia. Toata lumea civilizata inclusiv Moldova, Muntenia in analele sale istorice pina in sec 16- 17 nu cunoaste despre asemenea etnonim, dar unii vad ca cunosc. Acolo este scris clar ca din Tara Ungureasca au descalecat moldovenii. Riul se numea Moldava si aceasta denumire exista inaintea formarii statului moldovenesc cum si alte toponime legate de aceasta notiune cum si etnonimul moldovan. -
#177 andrei 13 septembrie 2011 | 18:22 sa ne intoarcem totusi la subiectul "romanii pe youtube"
ati auzit de Petre Craete? Nu? E un alt mandru exponent al natiunii romane care a "reusit in viata" in strainatate...
http://www.youtube.com/watch?v=NzlZbpi4eLw&feature=player_embedded
-
#178 SPQR 13 septembrie 2011 | 12:53 HA! Ca ziceam despre scandalul cu canal plus din Franta
http://www.patriotism.md/?p=8969
Nu pot sa nu remarc totusi ca cei de la patriotism.md au preluat stirea cu o intarziere destul de mare. Probabil editarea videoclipurilor cu "United Moldova in 2020" sau "End of Romania 2015" dureaza mult timp :(
-
#179 admin 13 septembrie 2011 | 12:39 Stimati useri ai forum-ului va aducem la cunostinta ca regulile forum-ului trebuiesc respectate!!! -
#180 amqputamuh4uk2 13 septembrie 2011 | 12:21 zdrehrtrth