Baurci este un sat din cadrul comunei Chircăieştii Noi, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 556 de oameni. Satul Baurci a fost menționat documentar în anul 1924.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#561 CataM 20 August 2012 | 19:21 aha. Si de ce nu ai gresi si tu si altii ca tine ? -
#562 sus 20 August 2012 | 19:20 ...ai versiunea me...cronicarii erau oameni vii...care au posibilitatea de a gresi...ii nu stieu ca romanii nau fost in Moldova...tu stii da intentionat nu atraji atentia la ista fapt...asta despre intentie rea...nustiu sini spune din moldoveni ,ca muntenii is hicleni...hicleni,da nu distept:))))).... -
#563 CataM 20 August 2012 | 19:20 Eu intreb cu totul altceva: de unde stiti voi istoria Moldovei ? De unde va documentati? Cum se studieaza istoria Moldovei in R.Moldova daca nici un savant de-al vostru nu a venit in Romania sa studieze originalele cronicarilor moldoveni! -
#564 sus 20 August 2012 | 19:14 ....Costin poate scri seia sio vazut ,da concluziile li fac singur fara dinsu...daca esti jeniu imi lamuresti,di unde el o facut asa concluzie,pe baza caror date...si stie el si nu vo spus voua rominilor ca astes concluziile lui,Omule:)))...la intrebare tam raspuns mai inainte,...ai nostrii invata dupa manualele rominesti... -
#565 sus 20 August 2012 | 19:07 Citez din nou pe Miron Costin:
"semințiia care trăiéște pănă acum în Moldova și în Țara Muntenească și cât norod ieste în Ardeal cu acestŭ nume: român."....a-u, dami in slavona propozitia,adica bucata de foae...tu ignori unele lucruri daca vorghesti di rau intentionat...intaleg ca esti romin, numa nu retrai asa:))))...iti repet pintru romini ca romanii in Moldova no fost,tu iara ai sam zumzai ca adica asa o spus,sau asa o jisat Miron Costin,sau voi asa lat intales,sau tradus,sau multe sau...pi gard scrii "jicu bou",da dupa gard sint lemni asezate....unde o fost romanii o fost ,da undi nu ,apu no fost...nu trebu si citez seia si nu'ntaleji sau seia si sineva cumva ginde...in trecut nu se stie di multi lucruri,d'amu se stiu si tu iara patrat ai sal citez pe Costin:)))),nu ma fa sa rid:)))).... -
#566 CataM 20 August 2012 | 18:58 Omule, ce versiuni aveti voi ACUM la cronicarii moldoveni ?! Eu vreau sa le vad pe ale voastre! Daca nu le aveti, de unde stiti istoria Moldovei ?! -
#567 sus 20 August 2012 | 18:56 ...de cronicari..sa am textele lor autentice,om vorbi,da si tu le ai traduse dupa placu politicii tari tale...la voi sint cite ceva,:))))da cu mult mai mult e in afara...si daca nu erau rosii,nu era nis rominia voastra,da Tara Moldovei era cu mult mai mare si dupa cum era inainte...eu nu tin la rusi,ucraineni,polonej,romini,italien si altii:))))...eu tin la tara me MOLDOVA,si vrau e si creasca in lung si'n lat!!!!,in sus si'n jios!!!!... -
#568 CataM 20 August 2012 | 18:55 Nu ai raspuns la intrebare: de unde va documentati voi pentru istoria Moldovei ?
Citez din nou pe Miron Costin:
"semințiia care trăiéște pănă acum în Moldova și în Țara Muntenească și cât norod ieste în Ardeal cu acestŭ nume: român."Ori esti rau intentionat, ori chiar in R.Moldova se ignora istoria Moldovei! Unde apare Miron Costin pe acest site la cultura moldoveneasca? Care e versiunea oficial acceptata de Voronin (sau alt anti-roman) pentru Miron Costin ? -
#569 sus 20 August 2012 | 18:46 ...stai ghini...cine o spus ca ignora ceva...se ignora doar cum se lamuresc la voi unele lucruri...la nu tin minte am citit ca -se spune ca ne trajem din rimleni...stii sii asta se spune...is doua lucruri diferite...si daca si sursele romane arata ca teritoriul moldovei no fost ocupat de romani atunci,ce legaturi si noduri fasi tu?...pe cine sa cred ,pe Ureche,sau pe romani:)))...tu vorgeste la subiect,ca cam scachi unele lucruri... -
#570 CataM 20 August 2012 | 18:41 .. rusii ? (nu m-am putut abtine, recunosc, e o rautate). Oricum, intrebarea ramane:
daca voi in R.Moldova ignorati documente istorice scrise de moldoveni, de unde stiti istoria Moldovei ? In afara de Stefan cel Mare, ce mai stiti de Moldova ?
Vreau un raspuns la aceasta intrebare: de unde va documentati voi pentru istoria Moldovei. Bun-rau, eu am macar cronicarii moldoveni care spun ca moldovenii sunt romani. Voi ce aveti ? -
#571 sus 20 August 2012 | 18:38 ...lasa cu "n-o sati placa":)))...daca are sens,atunci are....nu sint obsedat de oarecare idei,doar dovez lojic legabile "si punctum":)))))... -
#572 CataM 20 August 2012 | 18:37 Cine va spune care e istoria Moldovei daca nu stramosii nostri ? -
#573 CataM 20 August 2012 | 18:35 ne, ne. Tu (si altii) vorbiti aici de istoria Moldovei.
Daca in Moldova sunt ignorati Grigore Ureche / Miron Costin / Dimitrie Cantemir, cum de va stiti istoria ?!
-
#574 sus 20 August 2012 | 18:35 ...uneori unele lucruri sint sub nas trebu doar sa le vezi,nu inteleg de ce esti obsedat de Eminescu,Costin,Cantemir...au toata stima me ca stamosi,dar ei singuri multe nu cunosteau...crede daca vrei sa sti nar trebui sa ghindesti ca in secolele trecute...nam in vedere sa ignori prostesc totul...unele lucruri chiar nu se leaga... -
#575 sus 20 August 2012 | 18:31 ...di la avostri...la voi se studiiaza mult si mult este pe yutube....chestie de lojica...biblia o citesc muti,si o lamuresc diferit...ai nostri se ghideaza dupa manualele rominesti asa ca:))) ...la noi nu se ghindeste da se repeta spusele de voi...nii 10 oameni si intorc istoria pe dos:)))...Țarigrad...tari-tarina..grad-gard...tarina ingradita:))))...tera-tarna...cezar-posesor de tarna,sau daca vrei ce+z+ar... -
#576 CataM 20 August 2012 | 18:22 Eu te-am intrebat altceva: unde e versiunea ta la "De_neamul_moldovenilor" a lui Miron Costin ? -
#577 sus 20 August 2012 | 18:18 ...di grafia slavona,are asemanare cu cea folosita di etrusti,adica sint lucruri distul di stranii:))))...etrustii se spune ca provin de la pelazgi...rominii tot asa spun ca provin de la pelazgi si rusii spun ca provin de la etrusti-pelazgi...cit toti sintet de maret...limba etrusca samana cu rusa...adica nu numai grafia,dar si limba la rusi...ian voi rominii,u-u da voi deodata de la pelazgi...sa cachii nu saga:))))...fugareala si dupa ce:))),dupa maretie::)))... sintet tot curcani... -
#578 CataM 20 August 2012 | 18:12 Sincer, speram sa pot afla si alte prezentari decat cele oficiale romanesti. Nu am gasit decat bataie de joc si propaganda.
Stiu ca nu o sa iti placa dar poate incerci: http://ro.wikisource.org/wiki/De_neamul_moldovenilor
Si te-as ruga sa imi arati si mie versiunea acceptata oficial in R.Moldova - cea care iti place tie. Sa le putem compara. M-as mira sa nu existe asa ceva la voi - e vorba de Istoria Moldovei.
-
#579 sus 20 August 2012 | 18:08 ...da ,daca tu seva scapasa...romanii in MOldova,sau pe teritoriul Moldovei no fost...repet...grecii au stat sub romani 400 ani si nu vorghesc latina...si nui clar aisi...a-u!...important nu cio scris unu sau altu,vajnic e di si el asa o scris:))))...sau cund o scris ce o avut in vedere... -
#580 sus 20 August 2012 | 17:55 ...tu cu foile nu nei aratat nic ,eu nu pot so citesc pini cind...cred ca nis tu nu pot...dicit:))) sa ai tradiserea sub mina...si pajinile celea arat la 10000 de romini ,increzut la suta ca nis ei no sa citeasca nimic urmas ai romei...adica carei gluma?:))),di 4 foi rezulta ca moldovenii erau romini inaintea muntenilor si transilvanenilor...timpenie mai mare ca tini:)))...