Cruzeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Ceroborta și Cruzeşti. Localitatea se află la distanța de 7 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1619 oameni. Satul Cruzești a fost menționat documentar în anul 1759.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#521 nicoara 09 September 2012 | 22:50
CataM:sit-ul aista i-o mari pacileala! Un .. cicat cu perji! Un ciucalau dat cu rahat / curechi fara slanini.
Sa admitem conform teoriei falsei ipoteze ca autorul acestor cuvinte are dreptate. Atunci cine este el singur?Cum se numeste cel ce scormoleste prin fecalii?
El se numeste GINDACUL DE BALIGAR :-)))
-
#522 sus 09 September 2012 | 9:30 #1811CataM Prima propozitie ii romineasca fara indoiala:))))."1Nu te opreste nimeni din Romania istoricii din Chisinau sa studieze documentele medievale moldovenesti.2Nu aveti nici unul din ele - dar stiti mai bine decat noi istoria noastra."...1Ai dreptate,ca la noi nu se ocupa cu asemenea lucruri,fiindca nu vor.Di si ,nustiu....2 folos ca li aveti va uitat si nu vedet.Noi li avem" tradusa in romina":)))..."Ar trebui sa va intre bine in cap . Moldova e altceva. "...Moldova sintem noi,da voi cum vret.Esi ca voi nu vret si noi nu trebui sa vrem:)))),sint dorint ruminesti:)))) .Tu esti romin, s'au prost,indiobsti'i una s'aseias,din doua parti esti in perdere:).Din pacati.Dachi esti moldovan mii nii trist pintru tini:((((mult. -
#523 CataM 09 July 2012 | 23:57 :) sit-ul aista i-o mari pacileala! Un .. cicat cu perji! Un ciucalau dat cu rahat / curechi fara slanini. Nu te opreste nimeni din Romania istoricii din Chisinau sa studieze documentele medievale moldovenesti. Nu aveti nici unul din ele - dar stiti mai bine decat noi istoria noastra.Ar trebui sa va intre bine in cap (si mai ales ... la rusnacii de la voi): sunteti doar "Fosta Republica Sovietica Moldoveneasca". Moldova e altceva. -
#524 sus 21 August 2012 | 12:23 CataM ...inca dormi,sau nu mai vrei vorbi dispri neamu moldovenilor?... -
#525 sus 21 August 2012 | 12:19 ...si daca totus vorba tinem dispri Traian I ,craiu rimului,apu hai si-l videm si pi Decebal macar dintro priviri...di si Traian ii slavit asa di mult,da Decebal nu?:))))...io intrebare ,care nevoiesti un raspuns ,la care nu raspundi nis un cronicar...versiunea me o lasam pivremuri mai tirzii:))))...c'amu o sa para ca un jis in plina zi:)))))... -
#526 sus 21 August 2012 | 12:13 ...o...iaca Miron Costin scrie si despre dahi...o...si despre moldoveni,ca se numeu moldoveni,si munteni cari se numeu munteni...."STIHURI DE DESCALECATUL TARII"...Traian intiiul, supunindu pre dahii Dragos apoi in moldoveni(pintru chiori romini di clasa 9-a obligatoriu)premenindu pre vlahi,...a-u...adica cum era Costin din rim:))),apu tot moldovan era de nationalitate...si numa am inseput sa citesc:)))...nu mai zisem ca gresa omu in multi lucruri...a nu cunoaste e omenesc,nu?:))))...a citi si nu vedea tot esti ominesc:))))... ....ii clar pentru orsicare ca acolo scrie moldoveni,seia si insamna ca....DA...moldovenii se numeu moldoveni...prostesc ca prin existenta Tarii Moldovei, in secolul XXI trebu di demonstrat lucruri atit de evidente....desteaptate moldorominule... -
#527 sus 21 August 2012 | 1:24 ...di si Costin cunoscind despre daci,daca:))) cunostea, nu scrisasera despre ei...az se scrie mult mai mult decit o scris el,mai mult de cit o scris Eminescu...da eu cred ca tu ghindesti ca Costin:))))...sensui nui atit de redus cum t'il inchipui tu:))))...nam fost,nu sintem si n'o sa ajiunjem la asa porcarie:)))))...eram moldoveni cu mult mai inainte dicit tu'ti'nchipui:))))...da daca Costin no scris atunci tu nu't pot inchipui:))))... -
#528 sus 21 August 2012 | 1:16 "Daca e vorba doar de incapatanare, de ce mai discutam ?! Ce e aici, Biblia ?!" ...cuvint era spus cu un sens+se subintalejea inca ceva pur moldovenesc ca trasatura...tu nu urmaresti sensu si mersu vorbelor di locu:))))...daca grecii au stat sub romani 400 di ani ,di si nu vorghesc latina?,Costin nu lamuresti ista fapt?...14% din dacii au stat 150 di ani si cum so intimplat ca si selilalte 86% din sei liberi invata latina,sau dupa tini ei erau prosti si stieu numa "mu" sa spuna:))))....Costin spui:))))... -
#529 sus 21 August 2012 | 1:03 Read more -
#530 CataM 21 August 2012 | 0:08 Uite munciuna si prostia de pe acest site:
25. În decursul întregii lor istorii moldovenii au numit limba lor moldovenească, iar pe sine – moldoveni. Mărturie stau numeroasele letopiseţe moldoveneşti, actele cancelariei domneşti, documentele statelor străine. Mulţi moldoveni care trăiesc în România astăzi nu se consideră români, ci moldoveni etnici.
a) Cine din Romania se declara etnic "moldovean" ?!b) care letopiset moldovenesc vorbeste de "limba moldoveneasca" fara a spune ca e tot una cu cea romanasca ? Unde se spune asta ? -
#531 CataM 20 August 2012 | 23:43 Eu iti atrageam atentia doar ca stramosii nostri moldoveni isi spuneau si romini / rumani. Poate greseau folosind acest nume - dar de fapt, ei spuneau ca sunt aceeasi natiune cu muntenii si ardelenii - asta e important. Turcii numeau Moldova Bogdan-Iflak. Muntenia era Kara-Iflak. Acel Iflak provine de la "valah". Genovezii aveau nume cam identice: Velacia Bogdana (Moldova), Velacia Interiore (Transilvania) si Velacia Bassaraba (Muntenia). Harta respectiva exista la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București. Cu prima ocazie ma duc in Bucuresti sa fac si poze.Daca e vorba doar de incapatanare, de ce mai discutam ?! Ce e aici, Biblia ?! -
#532 sus 20 August 2012 | 23:18 ...fa odata diferenta intre arta si viata reala vorghind dispri Eminescu...a scri poezii e o arta,gata,tot,...ca istoric tu esti slab...basarabia este teritoriul din sudul RM...si voi adica rominii cu dinsii voi,asta o faceti cu talu de a arata la estea tineri di la noi ca ii nus si nis nau nume...nu retrai la noi sint tari multi moldoveni si de 20-30 de ani,sintem incapatinati,doar sintem moldoveni...sint si moldoromini si strut si gisca...asa era la noi intotdeauna:)))))...eu cred ca lucrurile insep sa se schimbe spre cari trebu... -
#533 CataM 20 August 2012 | 23:10 Romanii numesc R.Moldova Basarabia dintr-un sigur motiv: Moldova e intre Carpati si Prut; Basarabia intre Prut si Nistru. Asta e singurul motiv. Stiu ca va deranjeaza aceasta denumire, dar asta e explicatia. Cum ai vrea sa fac deosebirea intre cele doua ?! Ce treaba are creatia lui Eminescu cu faptul ca era afemeiat ?! Nu mai are valoare ce a scris ?! -
#534 sus 20 August 2012 | 22:57 ...sifilisu vorghesti di nivelu moralitatii persoanei...daca nu esti prost,vez si undi se afla:))))... -
#535 sus 20 August 2012 | 22:55 ...tei suparat ca esti rominotigan,da nu eu vam numit da europenii:))))...istorii nai tu ca ai amesticato...rominii RM o numesc basarabia ,asa ca nu sintet mai buni decit rusii:))))...di bani,tu seva incursi cu rominii,moldovenii is idealisti,rominii materialisti,iluzii,obiecte stralucitoare:))))...eu is tari di siri,sii pi pasi,mai rau nui ,la voi prosti is mai multi fara indoeli...chestii paralele?:)))) sel putin ii dispri Eminescu si deamu nu's paralele,pi urma voi vorghiti ca dispri un zeu,marele Eminescu in tot,da el era un ghet poet,numa,"si punctum"...:)))eu stiu si insamni pintru tini paralel:)))))....nut convini tii da eu nis nu li vad prostiili sau prostolojia altora...:)))multi mai prosti ca mini mo facut prost si asta ma amuza:)))))))... -
#536 CataM 20 August 2012 | 22:23 uia, sus, uai, moldova o facut romania, uai! citi placi au nu ... Basarabia nui Moldova; Moldova si termina pi Prut si di acolo insepi ... R.Moldova. Pini si rusii va spuneu basarabeni ... ia na vezi o harta tarista siva, sa nu crapi iniman tini ..
fuji tari, uai ... istorii navet ... cultura ioc .. ca alea-s tati romanesti si tari nu vi plasi sii rumanesc! (in afara banilor, bine inteles!)Uai, baiatuli, uai .. doar prosti aveti cit lumea, uai, baiatule, uai .. sci treabi ari boala lui Eminovici cu "Noi suntem romani!" ? Atat doar ci ni arati ca mergi paralel tari cand nuti convini .. -
#537 sus 20 August 2012 | 22:22 ...da tu tini una si buna...pi urma sa spui ca dovez is pisti tot...stramosii tai gresau,:)))),da eu nu...si mie nii in cot....tam spus di si,nu nei contrapus nimic...asa ca zimbeste romineste:))))...nut mai spun ca esti tigan fiindca va spune toata europa... -
#538 sus 20 August 2012 | 22:09 ...bai gitisor,nus romin ca nus ,ii limpidi,pintru romini ca ROMANII IN MOLDOVA NO AJIUNS si poati Costin cu Eminescu sa vorgheasca or si ce,bun?...pi mini nari sini ma jiudica,mai ales Vieru,care scrie dispri Lenin,razboi "ecoul lui si acuma este viu"...si sel mai principal nis unu di sei numiti de tine nau ridicat o tara...chear sei mai prosti domnitori,sel mult o furat tara,da nau vinduto nimanui...Eminescu,nu stii tu nici dispri dinsu,di si o murit,patriotule...da cu Vieru stai pi pasi:)))))...adica esti la curent...fuji acasa... -
#539 CataM 20 August 2012 | 21:36 Eminescu si cronicarii modoveni sunt stramosii nostri. Iar ei spun ca suntem romani. Logica buna sau rea ... "Eminescu sa ne judece" - parca o scria alt poet moldovean nu de mult mort. Sau o fi si Grigore Vieru un vandut la romani, un ticalos, un bandit, un fascit ?!
Oare exista un om de cultura in R.Moldova care sa nu simta romaneste si sa nu aiba nume rusesc ? -
#540 CataM 20 August 2012 | 21:25 :) lumea mai pleaca si pe acasa, wei Sus, wei.
Eu mai am singura intrebare: ce te poate convinge ca moldovenii sunt romani ? (rumani, romani, valahi, cum vrei sa le zici).