Stohnaia este un sat în componența orașului Rezina, raionul Rezina. Amplasat pe malul drept al rîului Nistru, satul este situat la o distanță de 3 km de orașul Rezina și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 717 oameni.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#341 sus 23 October 2012 | 15:42 #1990CalinRomania
"El comenta ca italienii evita sa utilizeze termenul de "Romeno" pentru a spune Roman si nu am facut altceva decat sa demonstrez ca acest lucru este fals.":)))))))n-ai demonstrat ca romanii foloseau "romeno" macar in atrea parte cu "roman"....documentele si numaram ,da cred ca n-are rost:))))))...el are dreptate ca in majoritatea cazurilor se folosea roman,tu in cazurile ca poate (eu personal nu cunosc)uneori se folosea romeno...ma rog:))))))))))...."Atata tot. Daca noi vorbim acum despre istorie si Ioanic vine si spune ca "romanii sunt rai si ca 2+2= 3 " au am sa vin si am sa-i spun ca "2+2 =4" "El n-o spus ca rominii sint rai,doar cei ce intrec masura...care chiar o intrec...+unele lucruri legate de istorie destule ca sa se puna la indoiala insasi uniunea aceasta intre doua tari si nu principate...ne mai vorbind de noi, moldovenii de est:)))... -
#342 sus 23 October 2012 | 15:30 #1989CalinRomania "Si voi erati educati tot in spiritul unitatii de NEAM ??????
Care NEAM ????????? :)))))))))))))))))))) ( neamul ........sovietic nu exista .:))))))) )"Da!:))))))))))) eu nu stiu ce vezi tu aici straniu....eram sovietici toti si albi, si negri, si suri ,si verzi:)))))de tot felu,si toti eram sovietici:)))))))))))))))))))))....se nascuse un neam sovietic si destul de mindri ne simteam cu asta:)))))))...n-am regreturi ca a fost,doar iti expun cum simteam eu atunci:))))...eram tari in comparatie cu voi si cu multi restu:)))))))))))))...si la di estea ca noi nu se poate de propus o mica si "biata" rominie:))))))))....nici nu poti compara....de aceia mititei singuri dar mindri chit o uniune sovetica in RMoldova:))))))... -
#343 sus 23 October 2012 | 15:19 #1988CalinRomania
"Spune-mi te rog si mie , cum a luat nastere statul medieval Moldova ...........................?????":))))))))))))))))))))))Povestesc:Si facusari dumnezau pamintu si vazusari dumnezau ca asta'i ghini!.....Vinisari Dragos la vinatoari ,s'au prin vinatoare,s'au cu vinatoarea...tu chiar vrei eu sa-ti povestesc toata povestea?:))))))))))))....Tu nu vrei mai ghini sim spui pina undi erau hotarele stapinirii lui Dragos?:))))Cu Capitala care el o construise in un 1.5-2 ani,ca chind venise paminturile erau pustii in asteptare:)))))...Poate lasam povestile:)))))))))) lasa dragos Maramuresul si vine in Moldova inca nelocuita si recunoscut de "marele rege ungur"...de ce sa nu stea in acelas Maramures si sa nu-si largeasca paminturile....e banal!..... -
#344 CalinRomania 23 October 2012 | 0:36 Read more -
#345 CalinRomania 23 October 2012 | 0:23 #1984 Draga sus..............." "Adevarul este ca noi in Romania am fost de mici educati in spiritul unitatii de neam"...si noi in urss tot asa eram educati,dar am ramas moldoveni:)))))))))))))))))))))... "
.....................................................................................................................................................................
Si voi erati educati tot in spiritul unitatii de NEAM ??????
Care NEAM ????????? :)))))))))))))))))))) ( neamul ........sovietic nu exista .:))))))) ) -
#346 CalinRomania 23 October 2012 | 0:21 #1984 Draga sus....." "Draga sus....."voi ghinditi ca noi sintem romini si cam m'am impacat cu ideia ca voi asa ghinditi,pai de ce sa nu ghinditi cum vreti:)))..."................Figura mare mai esti ,draga sus.....:))))))"..... :)))))))))))))dapu voi asa ghindit!...chiar di moldovenii sin frati cu rominii,faptul are loc prin daci si nu prin romani(aici nu poti sa ai alta parere:))) ),...sigur ca doar daca nu socoti ca puminturile locuite de dacii liberi erau prin miracol goale si venise rominii pe un loc bun si frumos in special pregatit pentru ei,in urma ideilor date si noi 100% sintem romini...,dar daca nu? vezi si tu:)))..."
....................................................................................................................................................................
Spune-mi te rog si mie , cum a luat nastere statul medieval Moldova ...........................????? -
#347 sus 17 October 2012 | 7:55 #1986SuntBasarabean
limba in Moldova era facuta la Ias,iar in Tara Romineasca la Bucuresti"Nu am mai ras asa de multa vreme"..... :)))))))))))))))))))...,.tu chiar sa plingi nu ma impresionezi.... -
#348 SuntBasarabean 16 October 2012 | 22:01 limba in Moldova era facuta la Ias,iar in Tara Romineasca la Bucuresti Nu am mai ras asa de multa vreme : Limba Moldoveneasca este facuta la Balti si cea Basrabeana la http://ro.wikipedia.org/wiki/BasarabeascaImi dau seama cum tanti Frosa din Bacioi, da un telefon la Bucuresti si intreaba:- Cum se zice maica corect: Ma doare Capul sau Ma doari capul?Bucurestiul rau intentionat si voind sa rupa din limba moldoveneasca rasunde: Ma Doare capul de intrebarea ta!Iar tanti Galina din Dubasari suna la Balti si intreaba: Crezi ca am caciula pe cap sau Caciula pi cap? Si evident rusofill din Balti spun pi di rost poeziile lui Puschin.Clar Caline, daca in 100 de pagini nu reusesti sa-l dai jos pe sus, e clar ca vorbiti limbi diferite! :)))))Cat despre Decebal, asta era de la Bucuresti, avea ceva cu aia din Tiraspol! :))))) E o minciuna, Dacii nici nu au existat, de fapt erau moldoveni peste tot, chiar si la Troia erau tot moldovenii se razboiau cu gagauzii! -
#349 sus 16 October 2012 | 11:28 Read more -
#350 sus 16 October 2012 | 11:08 Read more -
#351 CalinRomania 14 October 2012 | 23:47 Read more -
#352 CalinRomania 14 October 2012 | 23:30 Read more -
#353 CalinRomania 14 October 2012 | 23:23 #1954 Draga Ioanic....." Unica solutie salvatoare ar fi ca Romania sa accepte ca limba oficiala a Romaniei sa se numeasca MOLDAVA si sa mai fie si valahii MOLDOVENI, de ajuns cat MOLDOVENII au fost mai bine de un veac valahi (ROMANI). Asa ca nu va bateti joc de numele de limba MOLDAVA (MOLDOVENEASCA) sa nu ajungeti la vremea cand ati fi bucurosi sa va numiti MOLDAVI inconfundabili in lume cu nimeni."
............................................................................................................................
Trebuie sa recunosc ca esti cu adevarat original !!! :))))))) Dar de ce sa nu chemam limba ....ardeleneasca ???? Sau olteneasca ??? Sau munteneasca ???? Sau banateana ??? Sau maramureseana ??? Sau crisaneana ???
Pai draga Ioanic ce mai facem cu afirmatia urmatoare a lui Dimitrie Cantemir marele carturar moldovean pe care , pe drept cuvant l-ai laudat atata ???? Ce ne facem cu urmatorul pasaj din celebra sa opera "Descrierea Moldovei " ?????
-
#354 CalinRomania 14 October 2012 | 23:17 #1979 Iata in Romania de exemplu gasesti pe site-urile OFICIALE ale Consiliilor judetene Harghita si Covasna -acolo unde sunt majoritari cetatenii romani de etnie maghiara si posibilitatea de a afla informatii in limba maghiara. Si cred ca nu doar la nivelul acestor doua judete..... Harghita http://www.judetulharghita.ro/
Covasna http://covasna.info.ro/index.php?
Mures http://www.cjmures.ro/
Satu Mare http://www.cjsm.ro/ (unde jos pe pagina poti alege si limba maghiara)
-
#355 CalinRomania 14 October 2012 | 23:09 #1978 Am gasit acum pe site-ul OFICIAL al regiunii autonome Sardegna doar pe frontispiciu scris si in dialect "Regiunea autonoma Sardegna" ........dar daca doresti sa afli informatii in acest dialect..........cam nu prea poti........ http://www.regione.sardegna.it/
Cum iti explici toate acestea draga Ioanic ?????
-
#356 CalinRomania 14 October 2012 | 23:03 #1977 Iata si cazul site-ului OFICIAL al orasului elvetian Lugano din Cantonul Ticino......
http://www.lugano.ch/it/ Poti sa optezi pentru limba engleza,franceza,germana, chineza ! :)) si.......italiana !!! Nu vad posibilitatea informatii afisate in dialectul local !!!
-
#357 CalinRomania 14 October 2012 | 22:59 #1976 Cum iti explici draga Ioanic de faptul ca tinerii italieni cel putin din zona unde locuiesc eu nu mai cunosc dialectul local ???? Iar tu spuneai ca "e de datoria oricarui venetic sa cunoasca de rand cu italiana si limba regionala si sa o RESPECTE"...................Cum este posibil acest lucru cand insusi italienii uita dialectul local ????? Vezi in zona Milano cati straini cunosc dialectul local ????? De unde si pana unde ai scos toate aceste idei ca dialectele locale in Italia sunt protejate ???? Din momentul in care oamenii le folosesc din ce in ce mai putin- in special in nordul Italiei ???? -
#358 CalinRomania 14 October 2012 | 22:48 Read more -
#359 CalinRomania 14 October 2012 | 22:08 Read more -
#360 CalinRomania 14 October 2012 | 21:53 Read more