Drepcăuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Drepcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat în regiunea de nord-vest a Moldovei, la hotar cu Ucraina şi România. Localitatea este situată la o distanță de 35 km de oraşul Briceni, la 5 km de oraşul Lipcani şi la 270 km de Chișinău. Satul este parcurs de traseul internaţional Odesa – Cernăuţi şi de calea ferată internaţională. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2570 de oameni. Satul Drepcăuţi apare ca localitate pe harta ţinutului Hotin după 1812.
Citeşte mai departeSubiectul discuţiei |
Statistica subiectului |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
De ce nu sîntem români?
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#1941 nicoara 31 mai 2011 | 23:36 MihaiP: Ideea asta a fost promovata de prin anii 1920, dar nu a fost acceptata niciodata de romani
Fii serios, de la inceputul existentei sale si pina in prezent, moldovenii din stinga prutului au fost numiti romani doar 22 de ani(1918-1940)
Eu de acum ma indoiesc, cine a fost indoctrinat mai tare, noi de comunistii de la kremlin sau voi de comunistii de la bucuresti?
-
#1942 MihaiP 31 mai 2011 | 23:20 nicoara: Faptul ca eu ma numesc moldovean si nu roman - poate nu e corect istoric, dar s-a impus intre timp, nu gasesti? :)Nu e chiar asa. Ideea asta a fost promovata de prin anii 1920, dar nu a fost acceptata niciodata de romani, inclusiv cea mai mare parte a moldovenilor (de la vest de Prut). Nu as spune ca s-a impus.Numele Basarabia (asociat cu teritoriul dintre Nistru si Prut) a aparut insa pe nenumarate harti, si nu doar romanesti sau rusesti. -
#1943 nicoara 31 mai 2011 | 23:03 MihaiP: Dupa tine, care ar fi trebuit sa fie titlul?
Doi tineri; doi infractori; doi cetateni MD...
MihaiP:Nu o fi fost corect istoric cand a fost introdus acum 200 de ani, dar s-a impus intre timp. Doua secole inseamna destul timp
Oare chiar asa sa fie?
Faptul ca eu ma numesc moldovean si nu roman - poate nu e corect istoric, dar s-a impus intre timp, nu gasesti? :)
-
#1944 MihaiP 31 mai 2011 | 22:52 #387
Nu e folosit cu sensul de gubernie ruseasca, e folosit cu sensul de regiune. Nu o fi fost corect istoric cand a fost introdus acum 200 de ani, dar s-a impus intre timp. Doua secole inseamna destul timp (pana la urma, Moldova a existat ca stat doar 500 de ani).Dupa tine, care ar fi trebuit sa fie titlul? -
#1945 nicoara 31 mai 2011 | 22:39 MihaiP: Exprimarea cu "doi moldoveni" apartine unimedia.md.
Sa am ertare, am deschis Ziarul de Iasi si acolo cu adevarat scrie <doi basarabeni>
Le dam crezare, esenii au fost zombati de rusi si pentru ei cuvintul BASARABIA asa si a ramas cu sensul de <gubernie ruseasca>, de unde ei pot sti care este sensul adevarat al cuvintului? :)))
-
#1946 MihaiP 31 mai 2011 | 22:18 #385
In ziarul de Iasi e scris corect:Exprimarea cu "doi moldoveni" apartine unimedia.md. Se ajunge la exprimari din astea absurde din cauza ca pe voi va jignesc exprimari mai exacte... -
#1947 nicoara 31 mai 2011 | 22:04 Doi moldoveni au distrus geamurile la o stație de transport din Iași (Ziarul de Iasi)
Interesant, in ce consta noutatea?Am ajuns timpurile cind prin <moldoveni> la iasi se intelege <streini>? :)))
-
#1948 razesu 31 mai 2011 | 17:03 burlakul:
Eu spun:cei ce au venit aici au acceptat aceasta cultura si o promoveaza ca pe a sa proprie--binenteles in limba rusa,eu personal asta am inteles aici ca nu poti fi un bun moldovean daca nu stii limba rusa....cine poate sa-mi dea si mie niste lectii de limba rusa?.....platesc bine.....tin neaparat sa fiu un bun moldovean.....
-
#1949 burlakul 31 mai 2011 | 15:18 lvl100,n-are rost sa mai ducem discutii pe aceasta tema(cred)...tu ai parerea ta eu o am pe a mea.Sa fii tu sanatos si sa ai parte de bucurii si intelegere! -
#1950 burlakul 31 mai 2011 | 15:06 Oare chiar ai spus acelasi lucru?...Eu spun:cei ce au venit aici au acceptat aceasta cultura si o promoveaza ca pe a sa proprie(moldovenii de atunci+cei straini ce au venit = moldoveni)Tu ce spui:moldovenii de atunci + cei ce au venit < decit moldoveni...Si mai pretizi ca ma intelegi... -
#1951 lvl100 31 mai 2011 | 14:56 burlakul: Eu 25% sint ucrainean,in familie s-a vorbit limba in care iti scriu,cunosc si ucraineasca putin,si rusa,dar eu nu ma consider nici ucrainean nici rus,nici roman...Nu prefer nici "gorilka" nici "tuica" si ma consider moldovan si nici n-am nevoie ca cineva sa-mi spuna cine sint...
Acelasi lucru l-am spus si eu. Etnia e o optiune culturala, nu genetica.
Pe ce te certi la capitolul nu-mi dau seama.
-
#1952 burlakul 31 mai 2011 | 14:32 #378Da uite si invatatori au devenit...care de istorie care de limba romana:)Doamne bine ca nu-s toti gramada...
-
#1953 burlakul 31 mai 2011 | 14:28 Eu 25% sint ucrainean,in familie s-a vorbit limba in care iti scriu,cunosc si ucraineasca putin,si rusa,dar eu nu ma consider nici ucrainean nici rus,nici roman...Nu prefer nici "gorilka" nici "tuica" si ma consider moldovan si nici n-am nevoie ca cineva sa-mi spuna cine sint...eu stiu...eu simt...cine eu sint.Tatal meu a invatat acesta limba ca sa-si invete corect copiii,sa respecte locurile in care ne-am nascut...Ce stii tu despre noi?Sunt o fire rabdatoare,dar sincer unii smecheri devin irascibili...Pace tuturor;) -
#1954 lvl100 31 mai 2011 | 14:22 burlakul:
ceva text neinteligibil
Imi pare rau, diferite expresii ti le pot explica. Dar cum sa scrii coerent si inteligibil se invata la scoala. Nu te pot ajuta aici.
-
#1955 burlakul 31 mai 2011 | 14:15 Citeşte mai departe -
#1956 lvl100 31 mai 2011 | 13:56 Citeşte mai departe -
#1957 burlakul 31 mai 2011 | 13:28 Cum se spune:daca vrei sa-ti faci prietenul dusman dai ceva cu imprumut...Si iata,ne conving ca noi nici nu sintem noi si nici n-am fost ceea cine ne credem:)))Numai sa nu ne dee ce ne apartine)))cindva le era bine cind au dat ce nu lea apartinut...numai sa dezbine intregul si fac restartul la tot dupa propria placere,vezi ca-i aranja si asa numai sa nu mai piarda o bucatica ce tot nu le apartinea...Iata si de ce incepe istoria lor din sec.XIX,credeti ca ei o vor recunoaste pe cea mai veche:)))nu-i in interesul lor...Si ne scot ochii:citi dusmani va amages ca ei sunt asa si asa...dar voi NATIONALISTILOR "frati" sinteti mai buni?cu ce ?Vreti sa ne distrugeti identitatea ca si toti restul "prietenilor"...si mai strigati ca ne sunteti frati...Pe forum ne descrieti ca niste mancurti,zombi si numai nustiu cum...nu vii rusine?sau deam u voi ati uitat ce-i asta?... -
#1958 burlakul 31 mai 2011 | 13:17 #371A voastra "nation building"(a romanilor,a rusilor,a turcilor),care s-a inceput a forma in sec.XIX,a distrus a noastra natiune care s-a format mult inainte...Noi ne-o restabilim...Ca nu cumva miine sa ne trezim turci,ucraineni,rusi s.a.,numai nu ceea cine suntem si cine am fost...Voi traiti din sec XIX...noi de mai demult...;)
-
#1959 Gebeleizis 31 mai 2011 | 12:51 #349 Respectiv la momentul cind partea de est a statului moldovenesc istoric isi recapata independenta iar partea de vest nu mai exista ca stat independent ci ca o provincie a unui nou stat ce ar trebui sa facem noi cei din est? Sa ne unim cu acest nou stat respectiv devenind o provincie? Sa ne mentinem independenta? Noi am ales sa fim independenti si respectiv ne-am mentinut denumirea tarii si poporului pe care le-am avut tot timpul. Este un lucru firesc care are o fundamentare istorica si logica.
-
#1960 Gebeleizis 31 mai 2011 | 12:43 #349 Nimeni nu pune la indoiala ca toate aceste localitati pe care le numesti sunt la moment pe teritoriul Romaniei. Dar fii de acord ca pina la formarea Romaniei aceste localitati se aflau in componenta statului moldovenesc timp de peste jumatate de mileniu cel putin. Respectiv daca spui A spune si B. Referitor la partea de est a statului moldovenesc fii de asemenea de acord ca aceasta parte a fot rupta la 1812 din corpul Moldoveii si nu a unui alt stat. Respectiv daca o parte a fost rupta dintr-un intreg ea nu-si pierde calitatile intregului. Deasemenea aceasta parte are tot dreptul sa se numeasca cu numele Intregului mai ales in conditiile cind cealalta parte a preferat sa se numeasca altfel ca urmare a unirii.