Munteni este un sat din cadrul comunei Lipoveni, raionul Cimişlia. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Cimișlia și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 554 de oameni. Satul Munteni a fost menționat documentar în anul 1907.
Read moreTopic discussion |
Statistics topic |
||||||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Bucurativa ca sinteti moldoveni
Vă invităm să vă expuneţi părerile referitor la subiectul propus şi să dezbateţi argumentat opiniile noastre şi ale participanţilor la discuţie. |
|
-
#121 vados 05 June 2011 | 16:13 Read more -
#122 vados 05 June 2011 | 15:45 Eu sunt bastinas si. Toate rudele, buneii sunt din Moldova. sunt din 1981 si nu au dovedit rusii sa-mi spele creerii, in schimb romaniii au dovedit din clasa a 4 am invatat numai din carti romanisti care imi spuneau ca eu sunt needucat, vorbesc necultural, si ca eu nu exist ca moldovan, da pamintul ista e pamint romanesc. Introbuna zi cam prin 2000. Ma-m trezit intr-o tara unde totul s-a furat si degraba trebuia sa -i puie defolt. Gindurile mele erau ca sunt roman si trebuie mai repede sa ne unim cu romania ca singur nu izbutim ca nu avem nimic. Si tare m-am revoltat cind la putere au venit PCRM. Apoi am fost in CEHIA la munca si am inteles ca fie pînea cit de rea tot mai bine in tara ta.Am venit in Moldova si am devenit Moldovan fiindca in CEHIA ma prezentam ca Moldovan. Si unii cehi care cunosteau unii romani facind cunostinta cu noi moldovenii au spus ca suntem diferiti moldovenii si romanii ca oameni.DA romania e cel mai sarac stat din UNIUNEA EUROPEANA. -
#123 robert 05 June 2011 | 15:39 Read more -
#124 robert 05 June 2011 | 15:23 @argumentbeton iti raspund eu unde eram ;Eram in uniunea europeana eram Romania mare un stat puternic in europa nu eram ca acum dezbinati si rai la suflet . Mie imi pare bine ca mai sunt oameni care gandesc cu capul nu ca multi alti care asculta toate minciunile spuse de rusi .Deaceia oameni din basarabia care se cred moldoveni dar in realitate sunt venetici ar trebui sa asculte de bastinasi pentru ca lor le apartine Basarabia -
#125 argumentbeton 05 June 2011 | 13:40 Da cei de peste Prut ce sunt? Da, sunt moldoveni dar in acelasi timp sunt si romani ca si cei din Ardeal, Banat, Oltenia, Bucovina. Urmand logica creatorilor acestui site, fiecare din regiunile mentionate ar trebui sa aiba o limba cu denumire proprie. Paradoxul cel mai mare este ca, spre exemplu, in Italia diferentele lingvistice sunt foarte mari, de la o regiune la alta, dar denumirea limbii pe care o vorbesc este una. Le-a ajuns minte si intelepciune sa se inteleaga intre ei si sa nu se mai intoarca la acest subiect. Se pot purta multe discutii pe aceasta tema. Nu e cazul. Raspundeti-mi doar la o singura intrebare: unde am fi fost acum daca in 1812 Imperiul Tarist nu rupea bucata de teritoriu care acum se numeste Republica Moldova din corpul Moldvei medievale? Tara noastra este rezultatul unui jaf teritorial iar independenta RM este o poveste de adormit copiii.