22 june 2024, 18:36 views 13026

Suhaia Rîbnița, UTA din stinga Nistrului

Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
0 locuitori

Suhaia Rîbnița este un sat din cadrul comunei Cobasna din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Rîbnița și la 126 km de Chișinău. Satul Suhaia Rîbnița a fost înființat în secolul XX.

[top]Populația

Populaţia satului Suhaia Rîbnița alcătuia 4 oameni în anul 2000.

[top]Istoria localitații

Satul Suhaia Rîbnița a fost înființat în secolul XX. În prezent este o localitate depopulată. Denumirea localității Suhaia Rîbnița vine de la rîul Rîbnița, care este un afluent de stînga al Nistrului. Își începe cursul din izvorul situat la 6 km spre nord-est de satul Petreuca din Ucraina, la altitudinea de 180 de metri. Rîbnița se revarsă în fluviu în regiunea kilometrului 422 de la gura fluviului, lîngă orașul Rîbnița.

Comments

 (0)
Aici puteţi lăsa comentariul/opinia proprie cu privire la noutate prezentată pe pagina.
Atenţie! Doar utilizatorii înregistraţi pot comenta, autentificaţi-vă, vă rugăm.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1770
Populația:
2577 locuitori

Copceac este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Copceac este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Ștefan Vodă și la 106 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2577 de oameni. Satul Copceac a fost menționat documentar în anul 1770.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.