Colțunași cu brînză de vaci
Ingrediente:
• 1½ pahar făină de grîu,
• ½ pahar apă,
• 1 ou,
• 4 linguri smîntînă,
• 2 căţei de usturoi (la dorinţă),
• sare,
• 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Pentru umplutură:
• 3 pahare de brînză nesărată dată prin răzătoare,
• 2 ouă,
• sare (la dorinţă),
• 1 lingură de verdeaţă de mărar şi pătrunjel tocate.
Mod de preparare:
Pe masă se pune grămăjoară făina, în mijloc se face o adîncitură, acolo se toarnă apa şi oul, se pune sarea, se frămîntă un aluat tare şi se lasă pentru 30 minute. Se întinde o foaie de 1,5 mm grosime. Se taie pătrăţele foile, în fiecare pătrăţel se pune umplutură, iar marginile se lipesc. În apă fierbîndă cu puţină sare, se pun colţunaşii şi se fierb pînă sînt gata. Colţunaşii se servesc presăraţi cu usturoi pisat (la dorinţă), se ung cu smîntînă şi se garnisesc cu verdeaţă.
Prepararea umpluturii: Se amestecă bine brînza dată prin răzătoare, ouăle crude, sarea (la dorință) şi verdeaţa tăiată.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Sala de aur”
bucatar-sef Lazarev Vasilii
or. Chisinau, str. Ghidighici, 1/2
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1618
- Populația:
- 7570 locuitori
Corjeuţi este un sat şi comună din raionul Briceni. Corjeuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Corjeuţi este situat pe rîul Lopatnic, la o distanță de 25 km de oraşul Edineţ, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 230 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 7570 de oameni. Prima atestare documentară a satului Corjeuţi din ţinutul Hotin datează din anul 1618.