Mămăligă cu lapte
Ingrediente:
• 2 pahare făină de porumb,
• 3 pahare lapte,
• 1 pahar apă,
• sare.
Mod de preparare:
Făina se cerne, se usucă. Într-un ceaun se toarnă laptele diluat cu apa, se dă în clocot, apoi se toarnă o parte din faină, sare, se fierbe 5 minute, restul făinii se toarnă grămăjoară şi se împarte cu o lopăţică de lemn în patru (în cruce). Se fierbe, neamestecîndu-se 15-20 minute. Apoi se dă focul mai încet şi se amestecă bine cu melesteul, ca să nu se formeze cocoloşi (de pe pereţii ceaunului – spre centru). Mămăliga se netezeşte cu lingura şi se lasă pe marginea aragazului 10-15 minute cu capac. Ceaunul se scutură bine, apoi se răstoarnă mămăliga pe un fund uscat de lemn.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1923
- Populația:
- 61 locuitori
Cotovca este un sat din cadrul comunei Dobrogea Veche, raionul Sîngerei. Localitatea este situată la 9 km de orașul Sîngerei și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 61 de oameni. Satul Cotovca a fost întemeiat în anul 1923.