Mămăligă cu lapte
Ingrediente:
• 2 pahare făină de porumb,
• 3 pahare lapte,
• 1 pahar apă,
• sare.
Mod de preparare:
Făina se cerne, se usucă. Într-un ceaun se toarnă laptele diluat cu apa, se dă în clocot, apoi se toarnă o parte din faină, sare, se fierbe 5 minute, restul făinii se toarnă grămăjoară şi se împarte cu o lopăţică de lemn în patru (în cruce). Se fierbe, neamestecîndu-se 15-20 minute. Apoi se dă focul mai încet şi se amestecă bine cu melesteul, ca să nu se formeze cocoloşi (de pe pereţii ceaunului – spre centru). Mămăliga se netezeşte cu lingura şi se lasă pe marginea aragazului 10-15 minute cu capac. Ceaunul se scutură bine, apoi se răstoarnă mămăliga pe un fund uscat de lemn.
Preparat culinar pregatit la restaurantul „Doina”
bucatar-sef Putreșa Ana
or. Сhisinau, str. Trandafirilor, 6
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1898
- Populația:
- 160 locuitori
Slobozia-Recea este un sat din cadrul comunei Recea, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Rîșcani și la 162 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 160 de oameni. Satul Slobozia-Recea a fost menționat documentar în anul 1898.