Panicovschi Petru

Panicovschi Petru ‒ actor.

Născut la 17 septembrie 1927 în satul Valea Hoţului (azi Dolinscoe), raionul Ananiev, regiunea Odesa (fosta RASSM). A absolvit Institutul Teatral „A. N. Ostrovski” de la Leningrad în anul 1952. A activat în calitate de actor pe scena Teatrului Muzical-dramatic de Stat de la Chişinău. S-a filmat în mai multe pelicule ale studioului „Moldova-film”.

Artist Emerit al RSSM (1956).

Filmografie:
„Melodii moldoveneşti”, 1955 ‒ corespondent,
Balada haiducească”, 1958 ‒ comerciant,
Şi veni-va o zi”, 1979 ‒ furnizor,
„Vreau să cînt”, 1979 ‒ rol,
„Floria Tosca”, 1981 ‒ rol,
Aveţi o telegramă”, 1983 ‒ rol episodic.

Revista televizată„Usturici”:
„Fantom” (№11, 1973),
„Ultima şansă” (№ 19, 1981),
„O istorie statistică medie” (№23, 1980),
„Imunitate” (№ 25, 1981),
„Ca de obicei” (№ 26, 1981),
„Eh, ţărănoiule” (№ 26, 1981),
„Viclenie şi dragoste” (№ 27, 1981),
„Caracteristică” (№ 31, 1982),
„Fluşturaticul” (№ 32,1982).

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1568-1572
Populația:
7370 locuitori

Sipoteni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sipoteni şi Podul Lung. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Călărași și la 58 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 7370 de locuitori. Satul Sipoteni a fost menționat documentar între anii 1568-1572.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.