Iaţcovschi Pavel

Iaţcovschi Pavel ‒ actor.

S-a născut la 7 iunie 1937 în or. Teleneşti, Republica Moldova. A absolvit Şcoala Teatrală „B. Şciukin” de la Moscova în anul 1960. A evoluat pe scena teatrului „Luceafărul”. S-a filmat în mai multe roluri episodice în pelicule, realizate la studioul „Moldova-film”.

Filmografia:
Serghei Lazo”, 1967 ‒ ofiţer,
Ultimul haiduc”, 1972 ‒ muncitor,
Podurile”, 1973 ‒ cercetaş,
„Mînia”, 1974 ‒ Mihai,
Bărbaţii încărunţesc devreme”, 1974 ‒ rol episodic,
Nicuşor din tribul TV”, 1975 ‒ antrenorul de sport,
Mark Twain acuză...”, 1975 ‒ cowboy,
„Rădăcinile vieţii” 1977 ‒ rol episodic,
Cetatea” ‒ 1978 ‒ rol episodic,
Codul: „Fulgerul de sud”, 1980 ‒ rol episodic,
„La hotarul lunii iunie”, 1982 ‒ rol episodic.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
125 locuitori

Buschi este un sat din cadrul comunei Vărăncău din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 113 km de Chișinău. Populaţia satului Buschi alcătuia 125 de oameni în anul 2004. Satul Buschi a fost înființat în anul 1925.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.