Zaplitnîi Nicolai

Zaplitnîi Nicolai ‒ actor.

Născut la 22 mai 1927 în comuna Trifăneşti, raionul Soroca, Republica Moldova. A absolvit Conservatorul de Stat de la Chișinău în anul 1952. A activat pe scena Teatrului muzical-dramatic de Stat de la Chișinău „A. Puşkin” (în prezent Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”). A făcut parte din trupa Teatrului de Operă şi Balet. S-a filmat activ şi în peliculele studioului „Moldova-film”.

Filmografia:
„Andrieş”, 1955 ‒ Studioul de la Kiev ‒ rol episodic,
„Leana”, 1955 ‒ Studioul cinematografic „M. Gorki” ‒ rol episodic,
„Cînd omul nu-i la locul lui”, 1957 ‒ rol episodic,
„Împuşcătura”, 1958, „Mosfilm” ‒ rol episodic,
„Fugit de sub exortă”, 1964 ‒ jandarm,
Serghei Lazo”, 1967 ‒ muncitor,
Mariana”, 1967 ‒ ofiţer german,
Viscolul roşu”, 1971 ‒ jandarm,
Lăutarii”, 1971 ‒ Serafim,
„Crestături pe amintire”, 1972 ‒ jandarm,
Dimitrie Cantemir”, 1973 ‒ boier din divan,
„Calul, puşca şi nevasta”, 1975 ‒ turc,
„Tosca”, film-operă, „Telefilm-Chișinău”, 1981 ‒ preot.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
1772 locuitori

Semeni este un sat din cadrul comunei Zagarancea, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Ungheni și la 117 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1772 de oameni. Satul Semeni a fost menționat documentar în anul 1490.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.