Materiale din compartiment: Galeria foto |

Rotăraş Gheorghe

Rotăraş Gheorghe ‒ actor.

Născut la 2 ianuarie 1936 în comuna Nicoreni, raionul Rîşcani, Republica Moldova. A absolvit Şcoala Teatrală „B. Şciukin” de la Moscova în anul l96l, împreună cu colegii săi de facultate a participat la inaugurarea Teatrului pentru Сopii şi Tineret „Luceafărul” (1960) de la Chișinău. A activat pe scena acestui teatru circa trei decenii, jucînd zeci de roluri din repertoriul clasic şi contemporan. S-a făcut remarcat şi în calitate de poet, precum şi ca actor de cinema în cadrul studioului „Moldova-film”.

Filmografia:
Se caută un paznic”, 1967 ‒ rol episodic,
„Singur în faţa dragostei”, 1969 ‒ moş Ion,
„Duminică la mahala”, 1969 ‒ nănaş,
„Nume salvat”, 1972 ‒ miliţian de sector,
Ultimul haiduc”, 1972 ‒ ofiţer,
„Vica, eu şi foiletonul”, 1972 ‒ rol episodic,
Toate probele sunt contra lui”, 1974 ‒ rol episodic,
„Cînta o pasăre în noapte”, 1976 ‒ Bondarenco,
La Porţile satanei”, 1980 ‒ rol,
„Furtună”, „Usturici”, № 38, 1982 ‒ rol.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1535
Populația:
1279 locuitori

Văsieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Văsieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 14 km de oraşul Teleneşti şi la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1279 de oameni. Satul Văsieni a fost menționat documentar în anul 1535.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.