Afanasieva Elena

Afanasieva Elena - pictor de animaţie.

S-a născut la 1 ianuarie 1951 în satul Năpădeni, raionul Ungheni, Republica Moldova. A absolvit Colegiul Republican de Arte Plastice „I. Repin” în anul 1977. A lucrat la studioul „Moldova-film” pe parcursul anilor 1979-1985.

Filmografia:
„Cadoul lui Guguţă”, 1979,
„Cu picioare străine”, 1979,
„Viforul negru”, 1981,
„Doi vecini”, 1980,
„Guguţă – căpitan de corabie”, 1981,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească”, 1982,
„Bătut din întîmplare”, 1982,
„Noaptea de Revelion”, 1983,
Creanga de arţar”, 1985.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1463
Populația:
1348 locuitori

Crişcăuţi este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Crişcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Dondușeni și la 203 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1348 de oameni. Satul Crişcăuţi a fost menționat documentar în anul 1463.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.