Romaşco Maria

Romaşco Maria - pictor de animaţie.

S-a născut la 1948 în oraşul Chișinău. A absolvit colegiul de pictură „I. Repin” în anul 1968. A lucrat în calitate de pictor de animaţie la studioul „Moldova-film” pe parcursul anilor 1977-1991.

Filmografia:
„Băiatul, care a jignit soarele”, 1977,
„Despre trandafirul alb, capabil să roşească”, 1982,
„Două izvoare”, 1983,
„Noaptea de Revelion”, 1983,
„Vrăjitorul bun”, 1983,
„Măturătorii veseli”, 1984,
Creanga de arţar”, 1985,
Lady şi gentlemenii”, 1986,
„Cele mai bune arme din lume”, 1986.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1586
Populația:
12667 locuitori

Sîngerei este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Sîngerei. Amplasat în nordul republicii, pe malul stâng al rîului Ciulucul-Mare, oraşul Sîngerei este situat la o distanţă de 108 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12667 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Sîngerei datează din anul 1586.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.