Zaiciuc Vladimir

Zaiciuc Vladimir Stepanovici - actor de teatru şi film.

S-a născut la 4 noiembrie  în anul 1937, a absolvit   Colegiul teatral „ B. Şciukin” de la Moscova în anul 1960. A lucrat la teatrul „Luceafărul” din anul 1961. Cariera de actor de film şi-a început-o din anii studenţiei. Artist emerit al Republicii Moldova - 1967.

Filmografie:

„Cînd omul nu-i la locul lui”, 1957 – Fedea,
„Cînd se duc cocorii”, 1963 - episod,
Seghei Lazo”, 1967 - Sibirţev,
„Singur în faţa dragostei”, 1969 –profesorul de educaţie fizică,
„Acolo, unde l-au omorît”, 1969, „Telefilm- Chișinău” - episod,
„Zece ierni pentru o vară” 1969 - episod,
„Vica, eu şi folietonul”, 1972 - episod,
„Durata zilei», 1974- episod,
„Mînia”, 1974 - episod,
Nicuşor din tribul TV”, 1975 - episod,
„Ce-i trebuie omului”, 1975 - episod,
Codul „Fulgerul din sud” 1980- episod.

S-a stins din viață pe 8 ianuarie 2022.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1928
Populația:
567 locuitori

Berezovca este un sat din cadrul comunei Calaraşovca, raionul Ocniţa. Satul Berezovca este situat la o distanţă de  30 km de oraşul Ocniţa şi la 259 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 567 de oameni. Satul Berezovca a fost întemeiat în anul 1928.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.