Alexeeva Lidia

Lidia Alexeeva - manager în cinematografie, membra Uniunii cineaştilor din Moldova. Sa născut la 2 februarie 1949 în or.Floreşti, Moldova. A absolvit Institutul de arte "Gh. Muziceccu" din Ghişinău cu specialitatea "Metodist-organizator de șouri publice" (1997) a început să activeze în cadrul studioului "Moldova film" în calitate de director a echipelor de filmare. După 30 de ani de lucru, pe cînd studioul a redus producerea filmelor a eşit la pensie. A colaborat cu mai mulţi regizori al studioului, însă cel mai mult cu Oleg Tuiaev care şi a recomandat-o pe L. Alexeeva la intrarea în Uniunea cineaştilor din Moldova.

Despre calităţile ei profesionale la organizarea filmărilor pe terenul de filmare Tulaev ne adevereşte, că ea "Acorda eforturi în fiormarea echipelor de filmat, demonstrînd profesionalism înalt ce totdeauna ne ajuta la realizarea problemelor complicate în creația filmelor de înaltă calitate" Cu Oleg Tulaev ea a colaborat la trei filme de ficţiune plin metraj la "Moldova-film".

Filmografia:

"Carităţi clandestine" (1987) artistic, plinmetraj.
"Am onoarea" (1979) artistic, plinmetraj, 2 episoade.
"Viitoarea" (1991) artistic, plinmetraj.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1807
Populația:
4511 locuitori

Zaim este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Marianca de Sus, Zaim și Zaim loc.st.c.f. Localitatea se află la distanța de 6 km de orașul Căușeni și la 74 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4511 oameni. Satul Zaim a fost menționat documentar în anul 1807.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.