Dubceac Jana

Jana Dubceac – monteză.

Născută la 9 august 1939 în or. Bălţi, Moldova. Învăţă la şcoala medie, apoi studiază 2 ani la Colegiul Electric. În anii 1959-1965 a activat în calitate de controlor peliculei pozitive la Oficiul republican pentru difuzarea filmelor, iar pe parcursul anilor 1964-1989 ‒ monteză a filmelor artistice şi de animaţie la studioul „Moldova-film". Membră a Uniunii Cineaștilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„A iubi", 1968, artistic,

„Ultimul bastion", 1970, artistic,

„Băieţii de dobă", 1972, artistic,

„Durata zilei", 1974, artistic,

„Bărbatul de lîngă tine", 1977, artistic,

„Pe urmele fiarei", 1976, artistic,

„Şi va veni o zi", 1979, artistic, 2 episoade,

„Unde eşti, dragostea mea?", 1980, artistic,

„Bătrînul şi calul", 1980, artistic, scurtmetraj,

„Vîrsta de trecere", 1981, artistic,

„Hotarul din iunie", 1982, artistic,

„O călătorie de nuntă înaintea nunţii", 1982, artistic,

„Nesfîrşita lună a Căuşului", 1984, artistic,

„Floare albastră", 1988, artistic,

„Fără speranţă sper", 1989, artistic.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
68 locuitori

Bălţata de Sus este un sat din cadrul comunei Bălţata, raionul Criuleni. Satul Bălţata de Sus se află la o distanţă de 26 km de orașul Criuleni și la 13 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 68 de oameni. Satul Bălţata de Sus a fost întemeiat la începutul secolului XX.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.