Zaharia Anatolie

Anatolie Zaharia – operator.

Născut la 15 mai 1944 în comuna Horodişte, raionul Rîbniţa, Republica Moldova. Pe parcursul anilor 1971-1993 a activat în calitate de operator la Secţia Filmelor Documentare a Studioul Cinematografic „Moldova-film".

A absolvit Facultatea de Operatori a Academiei Internaţionale de Drept Economic şi Arte Audiovizuale în anul 2004, fiind angajat în calitate de lector la Catedra „Cinema şi TV", la aceeaşi instituţie.

Membru al Uniunii Cineaştilor din Republica Moldova.

Filmografia:

„Curierul de partid", 1972 ‒ documentar, în colaborare,
„Maturitatea", 1973 ‒ documentar,
„Conservarea antiseptică a sucurilor din struguri în capacităţi mari", 1973 ‒ social,
„Cu sărbătoarea, Moldovă!", 1974 ‒ documentar, în colaborare,
„Multă sănătate", 1974 ‒ social,
„Poftă mare", 1974 ‒ social,
„Avantaj", 1975 ‒ documentar,
„Profilactică prin bucurie", 1975 ‒ social,
„Urmări pe o viaţă întreagă", 1975 ‒ social,
„Minunăţii sau apă-n ciur", 1976 ‒ documentar,
„Pregătiţi copilul pentru şcoală", 1976 ‒ social,
„Născuţi sub steaua cu noroc", 1976 ‒ documentar,
„Ocrotiţi ochii", 1977 ‒ social,
„Naşterea prematură", 1977 ‒ social,
„Lirica social-filozofică a lui Mihai Eminescu", 1977 ‒ didactic,
„Maternitatea", 1977 ‒ social,
„Covoarele moldoveneşti", 1977 ‒ documentar,
„Maşina de altoit", 1977 ‒ documentar,
„Creaţia lui Ion Cana", 1977 ‒ didactic,
„Naşterea prematură", 1978 ‒ didactic,
„Fapta ta e nemuritoare", 1979 ‒ documentar,
„Relaţiile literare moldo-ruse", 1980 ‒ didactic,
„Dotarea tehnică a cardiologiei", 1980 ‒ social,
„Filmul şi spectatorul", 1981 ‒ documentar,
„Boli respiratorii acute, 1981 ‒ social,
„Tratăm urmările infarctului", 1981 ‒ social,
„Creaţia lui Petre Cruceniuc", 1981 ‒ didactic,
„Alipirea Basarabiei la Rusia", 1982 ‒ didactic,
„Folosirea economică a combustibilului", 1982 – social,
„În familia frăţească a popoarelor din URSS", 1983 ‒ documentar,
„Instruirea complexă a apărării civile la sate", 1983 ‒ social,
„Tratarea otrăvirilor şi arsurilor", 1983 ‒ social,
„Viaţa continuă", 1984 ‒ documentar,
„Personalului medical ‒ o muncă efectivă", 1984 ‒ social,
„Moartea pe roţi", 1985 ‒ documentar,
„Folosirea resurselor secundare în vinificaţie", 1985 ‒ social,
„Cultura Moldovei în secolul al XIX-lea", 1985 ‒ didactic,
„Metodele biologice ale ocrotirii culturilor agricole", 1986 ‒ social,
„Începutul mişcării muncitoreşti în Moldova", 1986 ‒ didactic,
„Cu noi speranţe – înainte", 1986 ‒ didactic,
„Arta Moldovei Sovietice", 1986 ‒ didactic,
„Cu durere şi speranţă", 1986 ‒ documentar,
Revista satirică televizată „Usturici":
„Ce-i trebuie covorul nebărbieritului?", №22, 1976.

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1495
Populația:
2247 locuitori

Echimăuţi este un sat şi comună din raionul Rezina. Echimăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Echimăuți este situat la o distanță de 17 km de orașul Rezina și la 95 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2247 de oameni. Satul Echimăuţi este menționat documentar la 24 ianuarie 1495.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.