10 september 2023, 16:00 views 2552
Baghira, leoaica de la Tudora, are doi prieteni noi
10 september 2023, 16:00 views 2552

Baghira, leoaica de la Tudora, are doi prieteni noi

Leoaica africană de la Ștefan Vodă are prieteni noi. Agricultorul și-a completat colecția de animale exotice cu încă un leu și o panteră. Felinele au fost aduse tot din Ucraina, pentru că ar fi avut parte de condiții mizere în țara vecină, spune Vasile Mereuță, care susține că celelalte două animale vor sta temporar la el.

O parte din animale au fost scoase din țara vecină, iar altele au ajuns într-o grădină zoologică dintr-o localitate din apropierea Kievului. Însă acolo, animalele ar trăi în condiții mult prea mizere, așa că unor nou-născuți îngrijitorii ucraineni încearcă să le găsească o altă casă. Leul Oscar a fost adus cînd avea aproximativ o lună. Iar de atunci este de nedespărțit de Baghira.

Totuși, nu este unica felină exotică poposită la Tudora. Vasile Mereuță susține că mai are și un pui de panteră. O cheamă Selin, notează Noi.md cu referire la tv8.

Bărbatul spune că Baghira, în acest moment, are un an și 3 luni, și i-a construit deja o volieră, cum nu s-a mai văzut în Moldova: cu podea caldă, baie, climatizor.

Fermierul susține că în cîteva săptămîni, locul va fi amenajat complet și va fi deschis și pentru vizitatori. „Le vom da voie să vină tuturor gratuit dacă vor putea să dea vreun ajutor oarecare să-l dea doar la asociație, mie nimic nu-mi trebuie, niciun leu”.

Source: noi.md

Keywords:

leu , Tudora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1635
Populația:
796 locuitori

Volodeni este un sat din cadrul comunei Bleşteni, raionul Edineţ. Satul are o suprafaţă de circa 0.93 kilometri pătraţi, cu un perimetru de 5.19 km. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 796 de oameni. Satul Volodeni a fost menționat documentar în anul 1635 cu denumirea Vlădeni.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.