06 september 2015, 15:25 views 10847
Drumul dintre Carahasani și Antonești, deschis pentru circulație
06 september 2015, 15:25 views 10847

Drumul dintre Carahasani și Antonești, deschis pentru circulație

Drumul de importanță regională şi locală, care face conexiunea dintre localitățile Carahasani și Antonești, raionul Ştefan Vodă şi care asigură accesul a circa 6 mii de cetăţeni la traseele naţionale a fost deschis la 5 iunie, pentru circulație.

În cadrul unui proiect de dezvoltare regională au fost reabilitaţi circa 3,18 km care până în anul 2013 erau într-o stare deplorabilă. Populaţia din satele Carahasani, Antonești şi Caplani, precum şi din alte sate vecine au participat împreună cu Vasile Bîtca, ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor şi autorităţile publice locale la ceremonia festivă de dare în exploatare a drumului.

„De astăzi, maşinile pot circula pe acest drum reabilitat mult mai uşor, iar pentru şoferi va fi o plăcere să conducă. Prin reabilitarea drumului vrem să susţinem şi producătorii din regiune pentru că pentru o afacere prosperă este necesară o infrastructură de drum durabilă", a subliniat ministrul Vasile Bîtca.

Totodată, ministrul a precizat că pentru reabilitarea drumului au fost alocaţi circa 8,5 mln lei din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională.

Amintim că în acest an, din Fondul Național de Dezvoltare Regională sunt alocați circa 187 mln lei pentru realizarea a 26 de proiecte.

Source: provincial.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
1517 locuitori

Berezlogi este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Berezlogi și Hîjdieni. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Orhei și la 50 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 1517 oameni. Satul Berezlogi a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.