16 october 2015, 15:05 Styles of Moldovan dance views 7961
Unghenenii sînt mai pregătiți să facă față situațiilor excepționale
16 october 2015, 15:05 Styles of Moldovan dance views 7961

Unghenenii sînt mai pregătiți să facă față situațiilor excepționale

Cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, Primăria oraşului Ungheni a organizat, la data de 14 octombrie 2015, în incinta Centrului de Informare pentru Cetăţeni, o masa rotundă "Fiind informat eşti mai puternic în faţa dezastrelor naturale", în calitate de activitate informativ – educativă la nivelul instituţiilor şcolare din oraş.

Cu această ocazie au avut loc activități de informare a profesorilor și elevilor privind riscurile generatoare de dezastre naturale, regulile de comportare în momentul producerii acestora, precum și prezentarea mijloacelor de intervenție în caz de dezastre. În același timp a fost organizat un concurs de desen cu genericul „Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale", în cadrul căruia au fost premiate 18 lucrări, iar 12 desene reprezentative au fost selectate și vor fi inserate într-un calendar pentru anul 2016.

Evenimentul a fost organizat de Primăria orașului Ungheni și Direcția Situații Excepționale Ungheni, cu sprijinul Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD). Susținerea PNUD a fost oferită prin intermediul proiectului „Reducerea riscurilor climatice și dezastrelor în Moldova".

Riscurile naturale la nivelul oraşului Ungheni sînt reprezentate de fenomene meteorologice periculoase (furtuni, inundaţii, secetă, îngheţ) şi fenomene distructive de origine geologică (alunecări de teren şi cutremure de pământ). Apărarea împotriva riscurilor implică în primul rând cunoaşterea lor. Prin atribuţiile pe care le are, Primăria oraşului Ungheni, împreună cu Direcția Situații Excepționale Ungheni se află în prima linie, atât prin activitatea de prevenire a producerii unor situaţii de urgenţă, respectiv de limitare a efectelor acestora, cât şi prin activitatea de intervenţie în cazul manifestării lor.

Keywords:

eveniment , primaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
19 locuitori

Dimitrova este un sat din cadrul comunei Crasnencoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 23 km de orașul Rîbnița și la 120 km de Chișinău. Populaţia satului Dimitrova alcătuia 19 oameni în anul 2011. Satul Dimitrova a fost înființat în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.