|
Sute de oameni s-au adunt la Festivalul vinului la Comrat
Licoarea lui Bachus a curs gîrlă la Comrat, unde s-a desfășurat festivalul vinului găgăuz. La eveniment au participat mai mulți vinificatori din Găgăuzia, inclusiv și producătorii casnici. Oaspeții au avut ocazia să guste din vinuri și bucatele specifice gastronomiei găgăuze. Tonul evenimentului a fost dat de dansatori îmbrăcați în haine tradiționale, care au încins atmosfera.
Cîntece și dansuri populare găgăuze, dar și bucate tradiționale, astfel a fost marcat Festivalul vinului la Comrat. Totuși, principala atracție a evenimentului a fost vinul găgăuz - alb și roșu, sec și dulce, produs în cramele, dar și gospodăriile oamenilor, transmite Noi.md cu referire la Moldova1.
„Preparăm izvar - este o băutură din vin: fierbem vinul, adăugăm zahăr, piper negru, scorțișoară și fructe uscate. Nu este doar o băutură gustoasă, ci și utilă pentru răceală”.
„Am podgorii în satul Dezghincea, sînt specializat în vinuri de desert și cahor. Astăzi am expus vinul din recolta de anul trecut. Recolta de struguri din acest an este și ea bună, vinul este. Mulțumesc lui Dumnezeu”, a menționat Victor Drangoz.
„Din 2007 mă ocup cu vinificația, fac vinuri de casă din soiuri hibride. Vinurile mele albe au cîștigat de 3 ori la concursul de vinuri din Republică. Acesta este un hobby pentru mine, nu produc mult, pentru mine și pentru prietenii mei. Un festival bun, așa slăvim Găgăuzia și Moldova”, spune Vasile Niagov.
Vinuri delicioase, astfel le-au descris oaspeții evenimentului care au gustat din licoarea lui Bachus.
„Acest vin este unul de desert, excelent, cu un gust minunat. Mă bucur că sînt acasă și am ajuns la festival. Dispoziție excelentă, prieteni aproape”, spune Ivan Tanasoglo.
În cadrul festivalului, gazdele au demonstrat mai multe tradiții specifice regiunii găgăuze, printre care și o nuntă.
„Vom arăta cum se îmbrăca mirele pentru nuntă. Un profesor de limba găgăuză ne-a povestit despre asta la școală și am decis să arătăm această tradiție astăzi la festival”.
Festivalul Vinului de la Comrat este marcat anual, la începutul lunii noiembrie.
Source:
- В какие сроки в Румынии надеются присоединиться к Шенгену
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Изобретатель летающих тарелок - гениальный Шаубер
- 10 десять продуктов, которые могут помочь вашему телу хорошо пахнуть
- Изюм и вода помогают в чистке печени!
- Сериал - Последний Богатырь. Наследие
- 10 самых смешных финалистов фотоконкурса WPOTY 2024
- Касатка мечтает выбраться из маленького бетонного бассейна (+Видео)
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Municipiu
- Prima atestare:
- sec. XVIII
- Populația:
- 23327 locuitori
Municipiul Comrat este capitala unităţii teritoriale autonome Găgăuzia din Republica Moldova. Amplasat în partea de sud a republicii, în valea rîului Ialpugul-Mare, municipiul Comrat este situat la o distanţă de 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia municipiului constituie 23327 locuitori. Data primei atestări documentare a oraşului Comrat este incertă. Localitatea a apărut la hotarul secolelor XVIII şi XIX, iar în 1819 autorităţile ruse colonizau satul cu bulgari şi alte naţionalităţi venite de peste Dunăre.
Comments
(0)